Belgische militairen zijn de afgelopen dagen betrokken geweest bij hevige gevechten in Afghanistan. Er vielen geen Belgische gewonden en de Belgen liepen geen schade op.

Het ministerie van Defensie heeft de krantenberichten daarover vrijdag bevestigd.

Het Afghaanse leger voert momenteel een operatie uit in het zuidwesten van de provincie Kunduz, waar ze een vooruitgeschoven commandopost in gebruik willen nemen. Belgische en Amerikaanse militairen omkaderen de Afghaanse troepen, luidt het. De taliban bieden hevig verzet tegen de operatie.

Veel details wil Defensie niet kwijt, omdat de operatie nog aan de gang is.

Belgische militairen zijn de afgelopen dagen betrokken geweest bij hevige gevechten in Afghanistan. Er vielen geen Belgische gewonden en de Belgen liepen geen schade op. Het ministerie van Defensie heeft de krantenberichten daarover vrijdag bevestigd. Het Afghaanse leger voert momenteel een operatie uit in het zuidwesten van de provincie Kunduz, waar ze een vooruitgeschoven commandopost in gebruik willen nemen. Belgische en Amerikaanse militairen omkaderen de Afghaanse troepen, luidt het. De taliban bieden hevig verzet tegen de operatie. Veel details wil Defensie niet kwijt, omdat de operatie nog aan de gang is.