Vier Belgische gevechtsvliegtuigen opereren vanuit Malbork, in het noordoosten van Polen. Ze worden begeleid door zo'n 50 militairen. De Baltische staten beschikken niet over eigen jachtvliegtuigen en dus nemen de NAVO-lidstaten om beurt de bewaking van het luchtruim voor hun rekening.

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) bracht woensdag een bezoek aan de eenheid en naar aanleiding daarvan verstrekte Defensie preciezere gegevens.

De Belgische toestellen hebben tot nu veel proefvluchten uitgevoerd maar ook 3 spoedvluchten waarbij drie Russische toestellen onderschept werden.

(Belga/RR)

Vier Belgische gevechtsvliegtuigen opereren vanuit Malbork, in het noordoosten van Polen. Ze worden begeleid door zo'n 50 militairen. De Baltische staten beschikken niet over eigen jachtvliegtuigen en dus nemen de NAVO-lidstaten om beurt de bewaking van het luchtruim voor hun rekening. Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) bracht woensdag een bezoek aan de eenheid en naar aanleiding daarvan verstrekte Defensie preciezere gegevens.De Belgische toestellen hebben tot nu veel proefvluchten uitgevoerd maar ook 3 spoedvluchten waarbij drie Russische toestellen onderschept werden.(Belga/RR)