Dat is echter nog lang niet voldoende, zeggen die. Het Consortium 12-12 roept dan ook op om alsnog steun te betuigen.

In grote delen van Kenia, Ethiopië, Djibouti, Oeganda en Somalië heerst momenteel grote droogte. Het heeft er twee regenseizoenen niet meer geregend en het ziet ernaar uit dat de droogte nog aanhoudt. Het gaat om de ergste periode van droogte sinds een halve eeuw.

Volgens de hulporganisaties zijn in Somalië, Kenia en Ethiopië meer dan 2,3 miljoen kinderen onder de vijf jaar ondervoed. In totaal hebben 11 miljoen mensen in de Oost-Afrika dringend hulp nodig.

4 miljoen euro nodig Het Consortium lanceerde tien dagen geleden een dringende oproep om hulp. Sindsdien kreeg het al een half miljoen aan giften binnen. 'Ondanks deze goede aanzet, blijven we hierbij nog ver onder het bedrag van 4 miljoen euro dat de organisaties in België willen inzamelen om te kunnen voorzien in de meest dringende noden voor de komende drie maanden', luidt het.

Het Consortium 12-12 roept publiek, bedrijven, organisaties, overheden en de media dan ook op om hun steun te betuigen en benefietacties te organiseren. (Belga/SD)

Giften zijn welkom op het gemeenschappelijk rekeningnummer 000-0000012-12 (IBAN BE 19 0000 0000 1212 - BIC: BPOT BE B1) of online via www.1212.be.

Dat is echter nog lang niet voldoende, zeggen die. Het Consortium 12-12 roept dan ook op om alsnog steun te betuigen. In grote delen van Kenia, Ethiopië, Djibouti, Oeganda en Somalië heerst momenteel grote droogte. Het heeft er twee regenseizoenen niet meer geregend en het ziet ernaar uit dat de droogte nog aanhoudt. Het gaat om de ergste periode van droogte sinds een halve eeuw. Volgens de hulporganisaties zijn in Somalië, Kenia en Ethiopië meer dan 2,3 miljoen kinderen onder de vijf jaar ondervoed. In totaal hebben 11 miljoen mensen in de Oost-Afrika dringend hulp nodig. 4 miljoen euro nodig Het Consortium lanceerde tien dagen geleden een dringende oproep om hulp. Sindsdien kreeg het al een half miljoen aan giften binnen. 'Ondanks deze goede aanzet, blijven we hierbij nog ver onder het bedrag van 4 miljoen euro dat de organisaties in België willen inzamelen om te kunnen voorzien in de meest dringende noden voor de komende drie maanden', luidt het. Het Consortium 12-12 roept publiek, bedrijven, organisaties, overheden en de media dan ook op om hun steun te betuigen en benefietacties te organiseren. (Belga/SD)