Het Belgische leger blijft tot eind 2014 aanwezig in Afghanistan, het einde van de NAVO-operatie in het land (ISAF). Daarnaast stuurt ons land in het tweede semester een fregat dat zal deelnemen aan de operatie van de Europese Unie tegen piraterij rond de Hoorn van Afrika. De ministerraad gaf haar goedkeuring voor de geplande inzet van Belgische militairen in 2014.

Luchtsteun aan grondtroepen

"België zal het gros van haar huidige bijdragen in het kader van de lopende NAVO, EU en VN-operaties in 2014 voortzetten", klinkt het in een persbericht van het kabinet van minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V).

In Afghanistan blijft België actief op twee vlakken. In het noorden van het land blijft het Belgische leger deelnemen aan de vorming van het Afghaanse leger. Daarvoor worden instructeurs aan opleidingscentra geleverd en worden de Duitse inspanningen in de basis van Mazar-i-Sharif gesteund.

In het zuiden, in Kandahar, zullen zes F-16-gevechtsvliegtuigen luchtsteun blijven bieden aan de grondtroepen van de ISAF.

Ontmijningsopdracht

Op jaarbasis zal de Belgische bijdrage aan ISAF rond de 215 militairen bedragen. Het fregat Leopold 1 zal in het tweede semester van 2014 deelnemen aan de operatie ATALANTA tegen piraterij, rond de Hoorn van Afrika.

In 2014 zal Defensie ook de ontmijningsopdracht in Libanon verderzetten en een beperkte genie-constructiecapaciteit leveren, staat nog in het persbericht.

In het kader van de EU-operaties zal België ook blijven bijdragen aan de trainingsmissie van de Malinese strijdkrachten (EUTM MALI) met een detachement van "Force Protection", dat belast is met de veiligheid van Europese instructeurs. (Belga/AVE)

Het Belgische leger blijft tot eind 2014 aanwezig in Afghanistan, het einde van de NAVO-operatie in het land (ISAF). Daarnaast stuurt ons land in het tweede semester een fregat dat zal deelnemen aan de operatie van de Europese Unie tegen piraterij rond de Hoorn van Afrika. De ministerraad gaf haar goedkeuring voor de geplande inzet van Belgische militairen in 2014."België zal het gros van haar huidige bijdragen in het kader van de lopende NAVO, EU en VN-operaties in 2014 voortzetten", klinkt het in een persbericht van het kabinet van minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V). In Afghanistan blijft België actief op twee vlakken. In het noorden van het land blijft het Belgische leger deelnemen aan de vorming van het Afghaanse leger. Daarvoor worden instructeurs aan opleidingscentra geleverd en worden de Duitse inspanningen in de basis van Mazar-i-Sharif gesteund. In het zuiden, in Kandahar, zullen zes F-16-gevechtsvliegtuigen luchtsteun blijven bieden aan de grondtroepen van de ISAF. Op jaarbasis zal de Belgische bijdrage aan ISAF rond de 215 militairen bedragen. Het fregat Leopold 1 zal in het tweede semester van 2014 deelnemen aan de operatie ATALANTA tegen piraterij, rond de Hoorn van Afrika. In 2014 zal Defensie ook de ontmijningsopdracht in Libanon verderzetten en een beperkte genie-constructiecapaciteit leveren, staat nog in het persbericht. In het kader van de EU-operaties zal België ook blijven bijdragen aan de trainingsmissie van de Malinese strijdkrachten (EUTM MALI) met een detachement van "Force Protection", dat belast is met de veiligheid van Europese instructeurs. (Belga/AVE)