De VN-Mensenrechtenraad bestaat uit 47 leden, die worden verkozen uit de Algemene Vergadering van de VN. Het orgaan richt zich op de naleving van de mensenrechtenverdragen. Het orgaan werd in 2006 opgericht als opvolger van de mensenrechtencommissie. België was al tweemaal lid van de raad: van 2009 tot 2012 en van 2016 tot 2018.

In een toespraak in Genève dinsdag zei minister Reynders dat ons land zich permanent inzet voor de mensenrechten. "België heeft zich de voorbije drie jaar altijd ingezet om de rechten te verdedigen van mensen die niet op een gepaste juridische bescherming door de staat kunnen genieten", zei Reynders. Ons land maakt momenteel deel uit van de VN-Veiligheidsraad en ook daar is de aandacht voor de mensenrechten een van de Belgische prioriteiten.

De VN-Mensenrechtenraad bestaat uit 47 leden, die worden verkozen uit de Algemene Vergadering van de VN. Het orgaan richt zich op de naleving van de mensenrechtenverdragen. Het orgaan werd in 2006 opgericht als opvolger van de mensenrechtencommissie. België was al tweemaal lid van de raad: van 2009 tot 2012 en van 2016 tot 2018. In een toespraak in Genève dinsdag zei minister Reynders dat ons land zich permanent inzet voor de mensenrechten. "België heeft zich de voorbije drie jaar altijd ingezet om de rechten te verdedigen van mensen die niet op een gepaste juridische bescherming door de staat kunnen genieten", zei Reynders. Ons land maakt momenteel deel uit van de VN-Veiligheidsraad en ook daar is de aandacht voor de mensenrechten een van de Belgische prioriteiten.