Aan het einde van hun missie in de Palestijnse gebieden en Israël roepen de Belgische parlementsleden, die lid zijn van de Belgisch-Palestijnse afdeling van de Interparlementaire Unie, de Belgische regering op om zich achter het Franse initiatief te scharen om "het gestrande vredesproces weer op de rails te zetten."

Een resolutie daarvoor zal in het parlement ingediend worden, zo zeggen de parlementsleden, waaronder Gwenaëlle Grovonius (PS), Vincent Van Quickenborne (Open VLD), Brigitte Grouwels (CD&V), Jean-Marc Nollet (Ecolo), David Clarinval (MR) en Piet De Bruyn (N-VA).

'Snel handelen'

"Vandaag zijn alle ogen gericht op Syrië, en is een oplossing voor het Israelisch-Palestijnse conflict naar de achtergrond verdwenen. Nochtans is de urgentie groot. Door zijn kolonisatiepolitiek te versterken, 'perforeert' Israël de toekomstige Palestijnse staat. Binnenkort zal de tweestatenoplossing daardoor onmogelijk zijn op het terrein. We moeten handelen vooraleer dat punt bereikt wordt", zo schrijven de Belgische parlementairen nog, terwijl ze de "volledige eerbiediging van internationale verplichtingen en mensenrechten" vragen.

Eind januari kondigde Frankrijk aan snel zijn plan voor een internationale conferentie te willen herlanceren om "de tweestatenoplossing te verwezenlijken". (Belga/AVE)

Aan het einde van hun missie in de Palestijnse gebieden en Israël roepen de Belgische parlementsleden, die lid zijn van de Belgisch-Palestijnse afdeling van de Interparlementaire Unie, de Belgische regering op om zich achter het Franse initiatief te scharen om "het gestrande vredesproces weer op de rails te zetten."Een resolutie daarvoor zal in het parlement ingediend worden, zo zeggen de parlementsleden, waaronder Gwenaëlle Grovonius (PS), Vincent Van Quickenborne (Open VLD), Brigitte Grouwels (CD&V), Jean-Marc Nollet (Ecolo), David Clarinval (MR) en Piet De Bruyn (N-VA). "Vandaag zijn alle ogen gericht op Syrië, en is een oplossing voor het Israelisch-Palestijnse conflict naar de achtergrond verdwenen. Nochtans is de urgentie groot. Door zijn kolonisatiepolitiek te versterken, 'perforeert' Israël de toekomstige Palestijnse staat. Binnenkort zal de tweestatenoplossing daardoor onmogelijk zijn op het terrein. We moeten handelen vooraleer dat punt bereikt wordt", zo schrijven de Belgische parlementairen nog, terwijl ze de "volledige eerbiediging van internationale verplichtingen en mensenrechten" vragen. Eind januari kondigde Frankrijk aan snel zijn plan voor een internationale conferentie te willen herlanceren om "de tweestatenoplossing te verwezenlijken". (Belga/AVE)