In aanloop naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) laten weten dat de Belgische experts van nut kunnen zijn bij het wegwerken van de chemische wapens in Syrië. Dat schrijft deredactie.be.

"Ook wij in België hebben enkele experts op vlak van chemische wapens", zei Reynders. De minister vergezelt koningin Mathilde tijdens een buitenlandse opdracht in New York, in het teken van de kinderrechten.

Vernietiging kost 1 miljard dollar

De Syrische president Bashar al-Assad heeft ondertussen bevestigd dat zijn land chemische wapens bezit en dat die vernietigd worden. De gifgasaanval van 21 augustus was het werk van de rebellen, zegt hij. Tijdens een interview liet Assad ontvallen dat de vernietiging 1 miljard dollar (740 miljoen euro) zal kosten en ongeveer een jaar in beslag zal nemen. (AVE)

In aanloop naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) laten weten dat de Belgische experts van nut kunnen zijn bij het wegwerken van de chemische wapens in Syrië. Dat schrijft deredactie.be. "Ook wij in België hebben enkele experts op vlak van chemische wapens", zei Reynders. De minister vergezelt koningin Mathilde tijdens een buitenlandse opdracht in New York, in het teken van de kinderrechten.Vernietiging kost 1 miljard dollarDe Syrische president Bashar al-Assad heeft ondertussen bevestigd dat zijn land chemische wapens bezit en dat die vernietigd worden. De gifgasaanval van 21 augustus was het werk van de rebellen, zegt hij. Tijdens een interview liet Assad ontvallen dat de vernietiging 1 miljard dollar (740 miljoen euro) zal kosten en ongeveer een jaar in beslag zal nemen. (AVE)