Meer dan 500.000 tweedehandsauto's zijn vorig jaar vanuit ons land uitgevoerd. Het leeuwendeel kwam in Afrika terecht, vooral in Benin en Libië. Dat schrijft Le Soir op basis van officiële statistieken van de Nationale Bank en van de Belgische douane, en staat ook te lezen in De Standaard.

Een half miljoen voertuigen vertrok in 2012 richting buitenland. Een deel ervan had zijn eindbestemming in Frankrijk en Duitsland, maar de meeste vertrokken vanuit de haven van Antwerpen naar Afrika.

Arabische lente

Zo kwam 59 procent, ofwel 293.000 auto's, vorig jaar terecht in West-Afrika. De grote toegangspoort is de haven van Cotonou in Benin, die sinds een aantal jaren gespecialiseerd is in tweedehandsauto's. Het land neemt een derde van alle uitgevoerde tweedehandswagens voor zijn rekening.

De tweede grootste exportmarkt is Libië. Daar kwamen 45.000 auto's terecht. De import in Libië is een bijverschijnsel van de Arabische Lente. In een jaar tijd is de export vervijfvoudigd. (Belga/AVE)

Meer dan 500.000 tweedehandsauto's zijn vorig jaar vanuit ons land uitgevoerd. Het leeuwendeel kwam in Afrika terecht, vooral in Benin en Libië. Dat schrijft Le Soir op basis van officiële statistieken van de Nationale Bank en van de Belgische douane, en staat ook te lezen in De Standaard.Een half miljoen voertuigen vertrok in 2012 richting buitenland. Een deel ervan had zijn eindbestemming in Frankrijk en Duitsland, maar de meeste vertrokken vanuit de haven van Antwerpen naar Afrika. Zo kwam 59 procent, ofwel 293.000 auto's, vorig jaar terecht in West-Afrika. De grote toegangspoort is de haven van Cotonou in Benin, die sinds een aantal jaren gespecialiseerd is in tweedehandsauto's. Het land neemt een derde van alle uitgevoerde tweedehandswagens voor zijn rekening. De tweede grootste exportmarkt is Libië. Daar kwamen 45.000 auto's terecht. De import in Libië is een bijverschijnsel van de Arabische Lente. In een jaar tijd is de export vervijfvoudigd. (Belga/AVE)