Er vonden woensdag nog vijf vluchten plaats tussen Kaboel en Islamabad, in Pakistan.

Sinds 21.30 uur (Belgische tijd) zijn alle medewerkers van de Belgische evacuatiemissie Red Kite en de geëvacueerden verzameld in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. De komende dagen zal de repatriëring van de geëvacueerden en het contingent van Operatie Red Kite naar ons land worden voortgezet.

Donderdag, om 09.30 uur, geven premier Alexander De Croo, minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès, minister van Defensie Ludivine Dedonder en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi op een persconferentie meer details over de resultaten van deze evacuatiefase en de volgende stappen.

Woensdag raakte nog bekend dat een bus met mensen die door België uit Kaboel werden geëvacueerd, vlak bij de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad is tegengehouden aan een controlepost van de taliban. Daarbij werden schoten gelost.

België heeft tot nog toe ongeveer 1.400 mensen geëvacueerd uit Afghanistan.

Evacuatievlucht met 220 mensen geland op Melsbroek

Op de militaire luchthaven van Melsbroek is donderdag iets voor 9 uur een vlucht met geëvacueerde mensen uit Afghanistan geland. De chartervlucht met een toestel van Air Belgium had 220 mensen aan boord.

Het vliegtuig vertrok vanuit Islamabad met 220 mensen op de passagierslijst. Naast Belgen waren ook 29 Nederlanders en 4 Oostenrijkers aan boord. De passagiers worden overgebracht naar de militaire kazerne in Peutie, voor een veiligheids- en medische screening.

Er vonden woensdag nog vijf vluchten plaats tussen Kaboel en Islamabad, in Pakistan. Sinds 21.30 uur (Belgische tijd) zijn alle medewerkers van de Belgische evacuatiemissie Red Kite en de geëvacueerden verzameld in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. De komende dagen zal de repatriëring van de geëvacueerden en het contingent van Operatie Red Kite naar ons land worden voortgezet. Donderdag, om 09.30 uur, geven premier Alexander De Croo, minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès, minister van Defensie Ludivine Dedonder en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi op een persconferentie meer details over de resultaten van deze evacuatiefase en de volgende stappen. Woensdag raakte nog bekend dat een bus met mensen die door België uit Kaboel werden geëvacueerd, vlak bij de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad is tegengehouden aan een controlepost van de taliban. Daarbij werden schoten gelost. België heeft tot nog toe ongeveer 1.400 mensen geëvacueerd uit Afghanistan. Op de militaire luchthaven van Melsbroek is donderdag iets voor 9 uur een vlucht met geëvacueerde mensen uit Afghanistan geland. De chartervlucht met een toestel van Air Belgium had 220 mensen aan boord.Het vliegtuig vertrok vanuit Islamabad met 220 mensen op de passagierslijst. Naast Belgen waren ook 29 Nederlanders en 4 Oostenrijkers aan boord. De passagiers worden overgebracht naar de militaire kazerne in Peutie, voor een veiligheids- en medische screening.