De twee waren als 52-jarige monitors van een groep mee gaan duiken ter hoogte van Pors Kamors (Ploumanac'h). Het was vloed, de wind en branding waren krachtig. Het lijkt erop dat het duo na een duik van 21 meter diep tijdens het weer naar de oppervlakte komen tegen de rotsen is afgedreven.

De hulpdiensten konden één van de twee redden en naar het ziekenhuis van Lannion brengen. De man heeft een breuk aan de schouder. Voor de andere Belg kwam de hulp te laat. Hij zat gekneld tussen de rotsen. Eenmaal op de begane grond gebracht, baatten reanimatiepogingen niet.

In de ochtend waren de hulpdiensten ook al opgeroepen om hulp te bieden aan een duikster van dezelfde groep van zes mannen en vrouwen. Buiten adem na een duik van 50 meter diep weigerde zij overbrenging naar een ziekenhuis. De reddingsdiensten hebben daarop de duikers tot voorzichtigheid aangemaand want de deining en stromingen blijken op die plek verraderlijk te zijn voor ze niet goed kent.

De Gendarmerie van Perros-Guirec heeft een onderzoek opgestart om de groep duikers te verhoren en de omstandigheden van het ongeval preciezer vast te stellen. (Belga)

De twee waren als 52-jarige monitors van een groep mee gaan duiken ter hoogte van Pors Kamors (Ploumanac'h). Het was vloed, de wind en branding waren krachtig. Het lijkt erop dat het duo na een duik van 21 meter diep tijdens het weer naar de oppervlakte komen tegen de rotsen is afgedreven. De hulpdiensten konden één van de twee redden en naar het ziekenhuis van Lannion brengen. De man heeft een breuk aan de schouder. Voor de andere Belg kwam de hulp te laat. Hij zat gekneld tussen de rotsen. Eenmaal op de begane grond gebracht, baatten reanimatiepogingen niet. In de ochtend waren de hulpdiensten ook al opgeroepen om hulp te bieden aan een duikster van dezelfde groep van zes mannen en vrouwen. Buiten adem na een duik van 50 meter diep weigerde zij overbrenging naar een ziekenhuis. De reddingsdiensten hebben daarop de duikers tot voorzichtigheid aangemaand want de deining en stromingen blijken op die plek verraderlijk te zijn voor ze niet goed kent. De Gendarmerie van Perros-Guirec heeft een onderzoek opgestart om de groep duikers te verhoren en de omstandigheden van het ongeval preciezer vast te stellen. (Belga)