Bekeerling onthoofdt vrouw in Oklahoma

Nolen in een gevangenisfoto van vorig jaar © Reuters

Een 30-jarige man die net was ontslagen, heeft een medewerkster onthoofd en een andere vrouw met een mes aangevallen alvorens hij zelf door zijn baas met een geweer werd verwond. In de weken voor zijn ontslag had hij zijn collega’s proberen te bekeren tot de islam. Hij was zelf ook een vers bekeerling.

De 30-jarige Alton Nolen had enkele maanden bij Vaughn Foods in de buitenwijken van Oklahoma City gewerkt als groentesnijder. Nadat hij het nieuws van zijn ontslag had gekregen, reed hij naar het bedrijf, stapte binnen, volgens sommige bronnen aan de directiesectie, en viel de eerste medewerkster die hij tegenkwam met een mes aan. Vervolgens onthoofdde hij 54-jarige Colleen Hufford.

Hij was bezig een andere werkneemster messteken toe te brengen toen de bedrijfsleider hem neerschoot.

De FBI werd bij het onderzoek ingeschakeld omwille van de manier waarop werd gedood, en omdat Nolen de jongste weken nogal hardnekkig had geprobeerd collega’s te bekeren. Hij was zelf nog maar kortstondig moslim – eerder had hij Jezus, Judas en biddend gevouwen handen op zijn lichaam laten tatoeëren. Recenter was daar een Arabisch ‘vrede zij met u’ bijgekomen.

“Ze hebben IS in gedachten en nu heeft hij het naar Amerika gebracht”, aldus de woordvoerder van de lokale Islamitische Vereniging.

Nolen had een woelige tijd achter de rug. Hij had gevangenisstraffen uitgezeten wegens drugsbezit, geweld tegen de politie en ontsnapping uit gevangenschap.

(RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content