Het commando van de Verenigde Naties in Korea (UNC) heeft spectaculaire beelden vrijgegeven van het moment waarop een Noord-Koreaanse soldaat op 13 november jl. overliep naar Zuid-Korea.

Daarop is te zien hoe de militair met zijn jeep richting de grens met Zuid-Korea in Panmunjeom rijdt, een dorp in de gedemilitariseerde zone tussen beide landen en de enige plaats waar het Noord- en Zuid-Koreaanse leger recht tegenover elkaar staan (Joint Security Area). Daar rent hij plots uit zijn jeep en steekt de grens over, terwijl hij door zijn medesoldaten onder vuur wordt genomen.

De beelden van bewakingscamera's laten ook zien hoe daarbij een andere Noord-Koreaanse soldaat even de grens overschreed, alvorens te twijfelen en terug te keren naar het noorden, een inbreuk op het wapenbestand uit 1953.

De deserterende militair raakte gewond en werd -zo is te zien op beelden van infraroodcamera's -door Zuid-Koreaanse soldaten in veiligheid gebracht.

Het commando van de Verenigde Naties in Korea (UNC) heeft spectaculaire beelden vrijgegeven van het moment waarop een Noord-Koreaanse soldaat op 13 november jl. overliep naar Zuid-Korea. Daarop is te zien hoe de militair met zijn jeep richting de grens met Zuid-Korea in Panmunjeom rijdt, een dorp in de gedemilitariseerde zone tussen beide landen en de enige plaats waar het Noord- en Zuid-Koreaanse leger recht tegenover elkaar staan (Joint Security Area). Daar rent hij plots uit zijn jeep en steekt de grens over, terwijl hij door zijn medesoldaten onder vuur wordt genomen. De beelden van bewakingscamera's laten ook zien hoe daarbij een andere Noord-Koreaanse soldaat even de grens overschreed, alvorens te twijfelen en terug te keren naar het noorden, een inbreuk op het wapenbestand uit 1953.De deserterende militair raakte gewond en werd -zo is te zien op beelden van infraroodcamera's -door Zuid-Koreaanse soldaten in veiligheid gebracht.