De video werd gedraaid in maart 1946, zeven maanden na de oorlog, toen Hiroshima onder Amerikaans bevel stond en bezig was met de heropbouw. Sommige van deze beelden werden nooit vrijgegeven omdat de Amerikaanse regering ze te 'ontstellend' vond om te verspreiden. In werkelijkheid zijn de 17 stille minuten allesbehalve angstaanjagend, maar tonen ze hoe een stad, die met de grond gelijk gemaakt werd, opnieuw tot leven komt.

Akira 'Harry' Mimura, de cameraman die de beelden maakte, werd geboren in een dorp in de prefectuur Hiroshima, maar verhuisde als tiener naar de Verenigde Staten waar hij in Hollywood als cameraman werkte. Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog keerde hij terug naar Japan om daar in de filmindustrie te werken.

Na de oorlog wilden de Amerikanen de resultaten van hun luchtcampagne in kaart brengen en kreeg Mimura de opdracht om naar de getroffen gebieden te reizen.

Op 6 augustus 1945 dropten de Verenigde Staten een atoombom op het centrum van Hiroshima. 70.000 mensen werden meteen gedood en wellicht nog eens 50.000 mensen kwamen om tijdens de daaropvolgende dagen en maanden. Drie dagen later werd Nagasaki het slachtoffer van een atoombom. Daarbij kwamen 40.000 mensen om het leven. (TE)

De video werd gedraaid in maart 1946, zeven maanden na de oorlog, toen Hiroshima onder Amerikaans bevel stond en bezig was met de heropbouw. Sommige van deze beelden werden nooit vrijgegeven omdat de Amerikaanse regering ze te 'ontstellend' vond om te verspreiden. In werkelijkheid zijn de 17 stille minuten allesbehalve angstaanjagend, maar tonen ze hoe een stad, die met de grond gelijk gemaakt werd, opnieuw tot leven komt. Akira 'Harry' Mimura, de cameraman die de beelden maakte, werd geboren in een dorp in de prefectuur Hiroshima, maar verhuisde als tiener naar de Verenigde Staten waar hij in Hollywood als cameraman werkte. Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog keerde hij terug naar Japan om daar in de filmindustrie te werken. Na de oorlog wilden de Amerikanen de resultaten van hun luchtcampagne in kaart brengen en kreeg Mimura de opdracht om naar de getroffen gebieden te reizen. Op 6 augustus 1945 dropten de Verenigde Staten een atoombom op het centrum van Hiroshima. 70.000 mensen werden meteen gedood en wellicht nog eens 50.000 mensen kwamen om tijdens de daaropvolgende dagen en maanden. Drie dagen later werd Nagasaki het slachtoffer van een atoombom. Daarbij kwamen 40.000 mensen om het leven. (TE)