Een tweet van een BBC-journaliste over de gezondheid van de Britse koningin Elisabeth II heeft woensdag heel wat opschudding veroorzaakt. Nieuwsmedia van over de hele wereld namen het onjuiste bericht al snel over, maar niet veel later bleek dat het om een fout tijdens een "technische oefening" ging.

"BREAKING: Koningin Elisabeth is in behandeling in het King Edward VII ziekenhuis in Londen", las de tweet die Ahmen Khawaja woensdagmorgen uitstuurde. Het bericht werd al snel verwijderd en al snel tweette Khawaja dat het een "vals alarm" was.

Ondertussen was het kwaad echter al geschied: nieuwsmedia van over de hele wereld, waaronder het Amerikaanse CNN en het Duitse Bild hadden het bericht ook al uitgestuurd. De BBC kwam niet lang daarna met een verontschuldiging en een verklaring van wat er misgelopen was op de redactie. "Tijdens een technische oefening over een in memoriam werden de tweets per vergissing verstuurd met een account van een BBC-journaliste", luidt het. "De tweets werden snel verwijderd. Wij verontschuldigen ons."

Het toeval wil echter dat de koningin net woensdag op routinebezoek was in het Londense ziekenhuis. Daarom doofden de geruchten over de gezondheid van de koningin pas uit na een mededeling van het Britse paleis. "De medische check-up was een gepland routinebezoek. De koningin heeft het ziekenhuis al verlaten", zei een woordvoerder. (Belga/JH)

Een tweet van een BBC-journaliste over de gezondheid van de Britse koningin Elisabeth II heeft woensdag heel wat opschudding veroorzaakt. Nieuwsmedia van over de hele wereld namen het onjuiste bericht al snel over, maar niet veel later bleek dat het om een fout tijdens een "technische oefening" ging. "BREAKING: Koningin Elisabeth is in behandeling in het King Edward VII ziekenhuis in Londen", las de tweet die Ahmen Khawaja woensdagmorgen uitstuurde. Het bericht werd al snel verwijderd en al snel tweette Khawaja dat het een "vals alarm" was. Ondertussen was het kwaad echter al geschied: nieuwsmedia van over de hele wereld, waaronder het Amerikaanse CNN en het Duitse Bild hadden het bericht ook al uitgestuurd. De BBC kwam niet lang daarna met een verontschuldiging en een verklaring van wat er misgelopen was op de redactie. "Tijdens een technische oefening over een in memoriam werden de tweets per vergissing verstuurd met een account van een BBC-journaliste", luidt het. "De tweets werden snel verwijderd. Wij verontschuldigen ons." Het toeval wil echter dat de koningin net woensdag op routinebezoek was in het Londense ziekenhuis. Daarom doofden de geruchten over de gezondheid van de koningin pas uit na een mededeling van het Britse paleis. "De medische check-up was een gepland routinebezoek. De koningin heeft het ziekenhuis al verlaten", zei een woordvoerder. (Belga/JH)