De ontslagen komen er wegens de door de Britse regering opgelegde besparingmaatregelen. Een volgende 24 urenstaking is gepland op 29 juli.

Volgens een BBC-woordvoerder moeten 387 banen verdwijnen bij de World Servive, wegens de teruggeschroefde financiering van de regering.

100 naakte ontslagen De meeste ontslagen zullen vrijwillige vertrekken zijn, maar wellicht zijn er ook 100 naakte ontslagen, aldus de woordvoerder.

De vakbond NUJ (National Union of Journalists) noemt het 'beschamend' dat de BBC-directie een staking uitlokt voor ontslagen die volgens de vakbond vermeden kunnen worden met het onderhandelen over vrijwillig vertrek.

Wereldwijd luisteren wekelijks 166 miljoen mensen naar de World Service. (Belga/SD)

De ontslagen komen er wegens de door de Britse regering opgelegde besparingmaatregelen. Een volgende 24 urenstaking is gepland op 29 juli. Volgens een BBC-woordvoerder moeten 387 banen verdwijnen bij de World Servive, wegens de teruggeschroefde financiering van de regering. 100 naakte ontslagen De meeste ontslagen zullen vrijwillige vertrekken zijn, maar wellicht zijn er ook 100 naakte ontslagen, aldus de woordvoerder. De vakbond NUJ (National Union of Journalists) noemt het 'beschamend' dat de BBC-directie een staking uitlokt voor ontslagen die volgens de vakbond vermeden kunnen worden met het onderhandelen over vrijwillig vertrek. Wereldwijd luisteren wekelijks 166 miljoen mensen naar de World Service. (Belga/SD)