Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso heeft de Russische president Dimitri Medvedev in een brief aangespoord snel het embargo op te heffen dat sinds de opkomst van de dodelijke EHEC-bacterie nog steeds de export van Europese verse groenten naar Rusland verhindert. Zoals aangekondigd trekt bevoegd eurocommissaris John Dalli met hetzelfde doel eerstdaags naar Moskou.

In het schrijven benadrukt Barroso dat hij "betreurt" dat het politieke akkoord na de EU-Rusland-top van tien dagen geleden "nog niet in werking is getreden", verduidelijkte woordvoerster Pia Ahrenkilde Hansen maandag. Ze bevestigde ook dat Dalli binnenkort naar Moskou trekt, maar moest toegeven dat er nog geen datum geprikt is. "We zijn ervan overtuigd dat de Russische autoriteiten de delegatie zo snel mogelijk zullen ontvangen."

Rusland blokkeert sinds begin juni elke invoer van verse groenten uit Europa. Tijdens topoverleg op 9 en 10 juni kwam een akkoord uit de bus om het embargo zo snel mogelijk op te heffen, maar dat is dus nog steeds niet gebeurd. (Belga)

Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso heeft de Russische president Dimitri Medvedev in een brief aangespoord snel het embargo op te heffen dat sinds de opkomst van de dodelijke EHEC-bacterie nog steeds de export van Europese verse groenten naar Rusland verhindert. Zoals aangekondigd trekt bevoegd eurocommissaris John Dalli met hetzelfde doel eerstdaags naar Moskou. In het schrijven benadrukt Barroso dat hij "betreurt" dat het politieke akkoord na de EU-Rusland-top van tien dagen geleden "nog niet in werking is getreden", verduidelijkte woordvoerster Pia Ahrenkilde Hansen maandag. Ze bevestigde ook dat Dalli binnenkort naar Moskou trekt, maar moest toegeven dat er nog geen datum geprikt is. "We zijn ervan overtuigd dat de Russische autoriteiten de delegatie zo snel mogelijk zullen ontvangen." Rusland blokkeert sinds begin juni elke invoer van verse groenten uit Europa. Tijdens topoverleg op 9 en 10 juni kwam een akkoord uit de bus om het embargo zo snel mogelijk op te heffen, maar dat is dus nog steeds niet gebeurd. (Belga)