"Ik denk niet dat de Europeanen de euro laten ontrafelen", zei Obama in New York. Hij waarschuwde wel dat Amerikaanse economie nog maanden last zal hebben van "tegenwind" uit Europa.

Beslissende stappen

Obama zei te hopen dat de Europeanen snel een aantal "beslissende stappen" zullen zetten bij het aanpakken van de schuldencrisis.

De Amerikaanse president moet met lede ogen aanzien hoe de economische malaise in Europa ook de Amerikaanse economie treft. Zijn herverkiezing wordt bedreigd door de hoge werkloosheid en de kwakkelende economie. (Belga/TV)

"Ik denk niet dat de Europeanen de euro laten ontrafelen", zei Obama in New York. Hij waarschuwde wel dat Amerikaanse economie nog maanden last zal hebben van "tegenwind" uit Europa.Beslissende stappen Obama zei te hopen dat de Europeanen snel een aantal "beslissende stappen" zullen zetten bij het aanpakken van de schuldencrisis. De Amerikaanse president moet met lede ogen aanzien hoe de economische malaise in Europa ook de Amerikaanse economie treft. Zijn herverkiezing wordt bedreigd door de hoge werkloosheid en de kwakkelende economie. (Belga/TV)