Barack Obama: ‘Geen einddatum voor aanvallen tegen jihadisten in Irak’

Obama kondigt een ommekeer in de Irakpolitiek aan © Reuters

In zijn verklaring over Irak heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd dat de VS de steun zal krijgen van Frankrijk en Groot-Brittannië bij zijn ‘humanitaire inspanningen’ in het land. ‘Wapens en uitrusting’ van militanten van de Islamitische Staat (IS) werden al ‘succesvol’ vernietigd.

Amerikaanse luchtaanvallen hebben ‘succesvol wapens en uitrusting’ van militanten van de Islamitische Staat (IS) in het noorden van Irak vernietigd. Dit heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd.

Obama zei dat zijn land zijn militaire steun ‘heeft opgevoerd’ aan de Koerdische strijdkrachten die soennitische extremisten bekampen nabij de noordelijke Iraakse stad Erbil. Hij voegde eraan toe dat de IS ‘sneller’ is opgerukt dan gedacht.

Nog volgens de president zullen zijn Franse collega François Hollande en de Britse premier David Cameron de ‘humanitaire inspanningen’ van de VS in het noorden van Irak steunen. Obama bevestigde dat er geen precieze einddatum is voor de Amerikaanse aanvallen tegen ‘jihadisten’ in Irak. Niettemin is het onmogelijk het probleem in Irak ‘in enkele weken op te lossen’. Hij herhaalde dat Washington geen grondtroepen zal inzetten. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content