Maandagochtend trok de politie van Baltimore naar een huis waar agenten aan twee bewoners bevelschriften zouden overhandigen. De eerste was de 39-jarige Kareem Kiean Courtney, die gezocht werd wegens geweldpleging tegen de 23-jarige Korryn Gaines. Tegen Korryn Gaines werd actie ondernomen omdat ze verstek had laten gaan voor haar rechtszaak. In maart werd ze bekeurd wegens rijden zonder nummerplaat en verzet tegen de politie.

Na korte tijd wist de man met hun eenjarig kind te ontkomen. Hij werd korte tijd later gearresteerd en na verloop van tijd weer vrijgelaten. De vrouw, met hun vijfjarig kind op de schoot, en volgens de politie met een (vergund) pistool in de hand, weigerde de politie toe te laten tot de woning.

Ze postte op sociale media terwijl de confrontatie doorging. Men kon haar onder meer tegen haar zoontje horen zeggen dat de politie haar zou doodschieten.

Via de sociale media probeerden haar moeder en haar gearresteerde/vrijgelaten vriend haar tot een overgave te bewegen, maar ze verbrak de verbinding.

Volgens het politieverslag had een agent, na zes uur van overleg, op een moment dat de situatie hooggespannen was, één schot gevuurd, waarna de vrouw twee keer naar agenten had teruggeschoten. Geen van die drie schoten trof doel. Vervolgens vuurden agenten drie schoten af, die de vrouw doodden.

'Jullie zullen me moeten vermoorden'

Het zoontje werd in de arm geraakt, maar is niet ernstig verwond. Wie het schot vuurde dat hem verwondde, is nog niet bekend(gemaakt).

Nadat het nieuws bekend werd van het overlijden, was de verontwaardiging groot. "Niemand hoort te sterven over een verkeersboete", was een vaak gedeelde zin op Twitter.

De stad Baltimore is de dood van de jonge zwarte man Freddy Gray, die in het voorjaar 2015 omkwam na een rit in een arrestatiewagen, nog niet te boven. Misschien was Gaines zelf dat overlijden nog niet te boven.

Dit keer argumenteerden critici van de politie dat men beter voorbereid had moeten optreden.

Tijdens haar confrontatie met de verkeerspolitie in maart had Gaines onder meer het volgende gezegd (en op Facebook gepost). "Ik beloof jullie - jullie zullen me moeten vermoorden. Dus maakt voort en bereidt jullie voor. Jullie zullen me moeten vermoorden".

Haar moeder, verklaarde na het overlijden van Gaines aan de Baltimore Sun dat ze niet gelooft dat de politie haar dochter kwaad wilde aandoen, maar dat de agenten tegelijk niet alle ruimte gelaten hadden voor onderhandelingen.

Maandagochtend trok de politie van Baltimore naar een huis waar agenten aan twee bewoners bevelschriften zouden overhandigen. De eerste was de 39-jarige Kareem Kiean Courtney, die gezocht werd wegens geweldpleging tegen de 23-jarige Korryn Gaines. Tegen Korryn Gaines werd actie ondernomen omdat ze verstek had laten gaan voor haar rechtszaak. In maart werd ze bekeurd wegens rijden zonder nummerplaat en verzet tegen de politie.Na korte tijd wist de man met hun eenjarig kind te ontkomen. Hij werd korte tijd later gearresteerd en na verloop van tijd weer vrijgelaten. De vrouw, met hun vijfjarig kind op de schoot, en volgens de politie met een (vergund) pistool in de hand, weigerde de politie toe te laten tot de woning. Ze postte op sociale media terwijl de confrontatie doorging. Men kon haar onder meer tegen haar zoontje horen zeggen dat de politie haar zou doodschieten.Via de sociale media probeerden haar moeder en haar gearresteerde/vrijgelaten vriend haar tot een overgave te bewegen, maar ze verbrak de verbinding. Volgens het politieverslag had een agent, na zes uur van overleg, op een moment dat de situatie hooggespannen was, één schot gevuurd, waarna de vrouw twee keer naar agenten had teruggeschoten. Geen van die drie schoten trof doel. Vervolgens vuurden agenten drie schoten af, die de vrouw doodden. Het zoontje werd in de arm geraakt, maar is niet ernstig verwond. Wie het schot vuurde dat hem verwondde, is nog niet bekend(gemaakt).Nadat het nieuws bekend werd van het overlijden, was de verontwaardiging groot. "Niemand hoort te sterven over een verkeersboete", was een vaak gedeelde zin op Twitter.De stad Baltimore is de dood van de jonge zwarte man Freddy Gray, die in het voorjaar 2015 omkwam na een rit in een arrestatiewagen, nog niet te boven. Misschien was Gaines zelf dat overlijden nog niet te boven.Dit keer argumenteerden critici van de politie dat men beter voorbereid had moeten optreden. Tijdens haar confrontatie met de verkeerspolitie in maart had Gaines onder meer het volgende gezegd (en op Facebook gepost). "Ik beloof jullie - jullie zullen me moeten vermoorden. Dus maakt voort en bereidt jullie voor. Jullie zullen me moeten vermoorden". Haar moeder, verklaarde na het overlijden van Gaines aan de Baltimore Sun dat ze niet gelooft dat de politie haar dochter kwaad wilde aandoen, maar dat de agenten tegelijk niet alle ruimte gelaten hadden voor onderhandelingen.