De Kirgizische president Koermanbek Bakijev is dan toch bereid af te treden, op voorwaarde dat de interimregering zijn veiligheid en die van zijn familie garandeert. Dat meldt de BBC.

Bakijev heeft eerder herhaaldelijk gezegd dat hij niet dacht aan ontslag nadat de oppositie in Kirgizië de macht heeft overgenomen en een interimregering gevormd.

Maar tijdens een persconferentie in zijn thuisstad Teyit in Jalalabad legde Bakijev dinsdag de voorwaarden uit waaronder hij toch bereid is af te treden.

Bakijev is bereid tot gesprekken met Rosa Otunbajeva, de leidster van de interimregering, maar wil daarvoor niet naar de hoofdstad Bishkek reizen omdat de regering zijn veiligheid niet kan garanderen.

Daarom wil hij dat Otunbajeva naar het zuiden van het land komt, waar hij zich bevindt. De interimregering liet dinsdag weten dat ze bereid is tot een gesprek met Bakijev.

Zowat vijfduizend aanhangers van Bakijev waren dinsdag aanwezig in Teyit om hem te horen spreken.

De Kirgizische president Koermanbek Bakijev is dan toch bereid af te treden, op voorwaarde dat de interimregering zijn veiligheid en die van zijn familie garandeert. Dat meldt de BBC.Bakijev heeft eerder herhaaldelijk gezegd dat hij niet dacht aan ontslag nadat de oppositie in Kirgizië de macht heeft overgenomen en een interimregering gevormd.Maar tijdens een persconferentie in zijn thuisstad Teyit in Jalalabad legde Bakijev dinsdag de voorwaarden uit waaronder hij toch bereid is af te treden. Bakijev is bereid tot gesprekken met Rosa Otunbajeva, de leidster van de interimregering, maar wil daarvoor niet naar de hoofdstad Bishkek reizen omdat de regering zijn veiligheid niet kan garanderen. Daarom wil hij dat Otunbajeva naar het zuiden van het land komt, waar hij zich bevindt. De interimregering liet dinsdag weten dat ze bereid is tot een gesprek met Bakijev. Zowat vijfduizend aanhangers van Bakijev waren dinsdag aanwezig in Teyit om hem te horen spreken.