Bachmann haalde bijna een derde van de 16.892 stemmen binnen op de Ames Straw Poll, een Republikeinse benefietavond in Iowa.

De Ames Straw Poll is een erg bekend politiek evenement in de VS. De avond vindt plaats in Iowa, de staat waar traditioneel de eerste voorverkiezingen georganiseerd worden in aanloop naar de
presidentsverkiezingen. Formeel betekent de overwinning helemaal niets, maar toch werd de voorbije weken druk campagne gevoerd door enkele potentiële uitdagers voor president Barack Obama volgend jaar.

Tea Party-boegbeeld Bachmann wist met 4.671 stemmen 28 procent van de kiezers achter haar te scharen. Ron Paul (4.671 stemmen) en voormalig gouverneur van Minnesota Tim Pawlenty (2.293 stemmen) volgden.

Tim Pawlenty geeft op

Die laatste liet op de zender ABC weten dat hij uit de race stapt na zijn teleurstellende score. Pawlenty zelf geldt als gematigd, maar weinig charismatisch. Buiten zijn eigen Minnesota is hij weinig bekend.

Kanshebber en voormalig gouverneur van Massachusetts Mitt Romney nam niet deel aan de avond. Hij stond op de stembrief, maar spendeerde geen geld aan een plaatsje op het evenement.

De voorbij vijf stembusgangen haalde de winnaar van de Ames Straw Poll slechts twee keer ook echt de Republikeinse kandidatuur binnen. Die eer was weggelegd voor Bob Dole in 1995 en George W. Bush in 2000. Een erg zwakke prestatie was in het verleden wel al vaker een indicatie voor een kansloze strijd tijdens de echte voorverkiezingen. (Belga)

Bachmann haalde bijna een derde van de 16.892 stemmen binnen op de Ames Straw Poll, een Republikeinse benefietavond in Iowa. De Ames Straw Poll is een erg bekend politiek evenement in de VS. De avond vindt plaats in Iowa, de staat waar traditioneel de eerste voorverkiezingen georganiseerd worden in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Formeel betekent de overwinning helemaal niets, maar toch werd de voorbije weken druk campagne gevoerd door enkele potentiële uitdagers voor president Barack Obama volgend jaar. Tea Party-boegbeeld Bachmann wist met 4.671 stemmen 28 procent van de kiezers achter haar te scharen. Ron Paul (4.671 stemmen) en voormalig gouverneur van Minnesota Tim Pawlenty (2.293 stemmen) volgden. Tim Pawlenty geeft opDie laatste liet op de zender ABC weten dat hij uit de race stapt na zijn teleurstellende score. Pawlenty zelf geldt als gematigd, maar weinig charismatisch. Buiten zijn eigen Minnesota is hij weinig bekend. Kanshebber en voormalig gouverneur van Massachusetts Mitt Romney nam niet deel aan de avond. Hij stond op de stembrief, maar spendeerde geen geld aan een plaatsje op het evenement. De voorbij vijf stembusgangen haalde de winnaar van de Ames Straw Poll slechts twee keer ook echt de Republikeinse kandidatuur binnen. Die eer was weggelegd voor Bob Dole in 1995 en George W. Bush in 2000. Een erg zwakke prestatie was in het verleden wel al vaker een indicatie voor een kansloze strijd tijdens de echte voorverkiezingen. (Belga)