De avondklok is tussen negen uur 's avonds en vijf uur 's ochtends van kracht in acht provincies, melden de Tunesische ministeries van binnelandse Zaken en Defensie. Vier daarvan omvatten de hoofdstad Tunis en aglommeratie. De andere zijn Sousse en Monastir in het oosten van het land, Jendouba in het noord-westen en Medenine in het zuiden.

Salafisten
De Tunesische regering hoopt daarmee een herhaling te voorkomen van rellen maandag en dinsdag met salafisten, een bijzonder strenge strekking van de fundamentalistische islam.

De salafisten nemen het niet dat in La Marsa, een cosmopolitische buurt van Tunis, een tentoonstelling doorging met kunstwerken die onder andere een blote vrouw tonen en de naam van Allah geschreven met mieren.

Arabische Lente
Op diverse plaatsen in het land braken onlusten uit. De protesten waren de grootste in Tunesië sinds begin vorig jaar, toen in dat land de Arabische Lente begon.

De gematigd islamitische Ennahda-partij, die de regering leidt, veroordeelde de tentoonstelling, maar ook het geweld. (Belga/TV)

De avondklok is tussen negen uur 's avonds en vijf uur 's ochtends van kracht in acht provincies, melden de Tunesische ministeries van binnelandse Zaken en Defensie. Vier daarvan omvatten de hoofdstad Tunis en aglommeratie. De andere zijn Sousse en Monastir in het oosten van het land, Jendouba in het noord-westen en Medenine in het zuiden.Salafisten De Tunesische regering hoopt daarmee een herhaling te voorkomen van rellen maandag en dinsdag met salafisten, een bijzonder strenge strekking van de fundamentalistische islam. De salafisten nemen het niet dat in La Marsa, een cosmopolitische buurt van Tunis, een tentoonstelling doorging met kunstwerken die onder andere een blote vrouw tonen en de naam van Allah geschreven met mieren.Arabische Lente Op diverse plaatsen in het land braken onlusten uit. De protesten waren de grootste in Tunesië sinds begin vorig jaar, toen in dat land de Arabische Lente begon. De gematigd islamitische Ennahda-partij, die de regering leidt, veroordeelde de tentoonstelling, maar ook het geweld. (Belga/TV)