Het incident vond plaats in de hoofdstraat Flinders Street, die parallel loopt met de Yarra-rivier. De politie van de stad meldde op Twitter dat een voertuig in botsing kwam met "een aantal voetgangers", maar dat de aard van de verwondingen op dit moment onduidelijk is. De Australische media maken gewag van 19 gewonden.

Het incident roept herinneringen op aan een gebeurtenis in januari. Toen reed op dezelfde plek een auto in op voetgangers, waarbij zes doden en 30 gewonden vielen. De bestuurder, Dimitrious Gargasoulas, wordt berecht voor zesvoudige moord. Hij had geen terroristische motieven.

Getuigen hebben aan het commerciële Australische televisiezender Channel Ten verklaard dat de bestuurder die inreed op voetgangers in Melbourne net ervoor versnelde tot zo'n 100 kilometer per uur.

De politie van Melbourne heeft inmiddels meegedeeld naast de bestuurder van de witte SUV nog een tweede man te hebben opgepakt.

Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat de bestuurder die donderdag op voetgangers inreed in Melbourne terroristische motieven had, volgens de autoriteiten.

Waarnemend hoofdcommissaris Shane Patton verklaarde dat de bestuurder een Australische staatsburger is van Afghaanse afkomst. De 32-jarige was niet bekend bij de veiligheidsdiensten voor terrorisme. De man kwam enkel in aanraking met de politie voor verkeersovertredingen en geweldpleging. Hij heeft een verleden van drugsgebruik en mentale problemen. Daniel Andrews, de premier van de Australische staat Victoria, had het over een "slechte, opzettelijke, laffe daad".

De tweede man die op de plaats van het gebeuren werd aangehouden, zou niets met de feiten te maken hebben.

Het incident vond plaats in de hoofdstraat Flinders Street, die parallel loopt met de Yarra-rivier. De politie van de stad meldde op Twitter dat een voertuig in botsing kwam met "een aantal voetgangers", maar dat de aard van de verwondingen op dit moment onduidelijk is. De Australische media maken gewag van 19 gewonden. Het incident roept herinneringen op aan een gebeurtenis in januari. Toen reed op dezelfde plek een auto in op voetgangers, waarbij zes doden en 30 gewonden vielen. De bestuurder, Dimitrious Gargasoulas, wordt berecht voor zesvoudige moord. Hij had geen terroristische motieven. Getuigen hebben aan het commerciële Australische televisiezender Channel Ten verklaard dat de bestuurder die inreed op voetgangers in Melbourne net ervoor versnelde tot zo'n 100 kilometer per uur. De politie van Melbourne heeft inmiddels meegedeeld naast de bestuurder van de witte SUV nog een tweede man te hebben opgepakt. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat de bestuurder die donderdag op voetgangers inreed in Melbourne terroristische motieven had, volgens de autoriteiten.Waarnemend hoofdcommissaris Shane Patton verklaarde dat de bestuurder een Australische staatsburger is van Afghaanse afkomst. De 32-jarige was niet bekend bij de veiligheidsdiensten voor terrorisme. De man kwam enkel in aanraking met de politie voor verkeersovertredingen en geweldpleging. Hij heeft een verleden van drugsgebruik en mentale problemen. Daniel Andrews, de premier van de Australische staat Victoria, had het over een "slechte, opzettelijke, laffe daad". De tweede man die op de plaats van het gebeuren werd aangehouden, zou niets met de feiten te maken hebben.