Australische premier: 'Meerdere signalen van zwarte doos MH370 opgevangen'

12/04/14 om 06:00 - Bijgewerkt om 07:37

Er komen voorzichtig hoopvolle signalen uit de zoektocht naar de verdwenen vlucht MH370. Premier van Australië Tomy Abbott meent dat de akoestische 'pings' die de laatste dagen zijn opgevangen van de zwarte doos komen.

Australische premier: 'Meerdere signalen van zwarte doos MH370 opgevangen'

© Reuters

"Er zijn nu meerdere signalen van wat we met vertrouwen voor de zwarte doos houden", zei Abott tijdens een persconferentie in Beijing, waar hij op bezoek is. Hij heeft nu "een hoge graad van vertrouwen dat het toestel gevonden zal worden."

Massieve opdracht

Die signalen zijn onder meer opgevangen door Australische vliegtuigen die in het zoekgebied in de Indische Oceaan sonarboeien uitgooiden.

Toch "moet niemand de taak die voor ons ligt onderschatten", waarschuwden Abbott. "Iets proberen te vinden dat op 4,5 kilometer diepte ligt, duizend kilometer uit de kust is een massieve opdracht die wellicht nog een tijd zal duren."

Zoektocht gaat door

Ook de Amerikaanse marinecommandant William Marks is "optimistisch", zei hij aan CNN. "We treffen zeer regelmatige pings aan die consistent zijn met wat je zou verwachten van de zwarte doos van een vliegtuig", zei hij. "We kunnen uitsluiten dat het een natuurlijk geluid is of dat het van koopvaardijschepen afkomstig is."

Tien vliegtuigen en veertien schepen nemen dit weekend aan de zoektocht deel. De Boeing 777 van Malaysian Airlines verdween op 8 maart.

Onze partners