Australische gevangenis verbiedt terrorismeverdachten om Arabisch te spreken

. © Reuters

In een zwaarbeveiligde gevangenis in Australië is het voortaan voor gedetineerden die van terrorisme verdacht worden verboden om Arabisch te spreken.

In een zwaarbeveiligde gevangenis in Australië is het voortaan voor gedetineerden die van terrorisme verdacht worden verboden om Arabisch te spreken. Dat melden diverse media zondag.

Het verbod is van toepassing op dertien gevangenen in de gevangenis van Goulburn, die allen worden gezien als een “extreem hoog risico”. Sinds zondag zijn de gedetineerden verplicht on in het Engels te spreken en te schrijven.

“Hoewel er geen sprake is van een specifieke terreurdreiging vanuit onze gevangenissen kan de communicatie van deze gedetineerden potentieel een directe impact hebben op de nationale veiligheid en op de veiligheid van de gemeenschap”, luidt het.

“Daarom willen we ons ervan vergewissen dat we te allen tijde weten met wie ze praten en wat ze zeggen.” Enkel wanneer onmiddellijk een vertaling beschikbaar is, kan er een uitzondering worden gemaakt, klinkt het nog. In de gevangenis van Goulburn zit onder meer Omarjan Azari opgesloten, die ervan verdacht wordt een willekeurige Australische burger te hebben willen onthoofden in september. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content