Mel Greig, die eind december het station verlaat, vindt dat haar werkgever haar geen veilige werkplek meer kan garanderen na de wereldwijde kritiek op haar radiograp. Greig en Michael Christian belden exact een jaar geleden naar het King Edward VII-ziekenhuis in Londen waar de zwangere Kate Middleton was opgenomen wegens ernstige ochtendmisselijkheid.

De twee deden zich voor als de Britse koningin en prins Charles die informeerden naar de toestand van de hertogin, die toen nog niet had bekendgemaakt dat ze zwanger was.

Kritiek

De 46-jarige Jacintha Saldanha nam de telefoon op en verbond de radiopresentatoren nietsvermoedend door met een collega op de afdeling waar Kate verbleef. De verpleegster en moeder van twee kinderen werd drie dagen later teruggevonden nadat ze zichzelf had opgehangen.

Door het incident werden de twee DJ's bedolven onder de kritiek. Greig ging niet meer in de ether, terwijl Christian twee maanden later wel opnieuw aan het werk ging. De twee werden niet beschuldigd van doodslag wegens onvoldoende bewijs.

De eigenaar van het radiostation Southern Cross Austereo (SCA) droeg een aanzienlijk bedrag bij aan het fonds dat werd opgericht ter ondersteuning van de familie van Saldanha, maar SCA blijft er wel bij dat het uitvoeren en uitzenden van de radiograp 'niet onwettig' was.

Mel Greig, die eind december het station verlaat, vindt dat haar werkgever haar geen veilige werkplek meer kan garanderen na de wereldwijde kritiek op haar radiograp. Greig en Michael Christian belden exact een jaar geleden naar het King Edward VII-ziekenhuis in Londen waar de zwangere Kate Middleton was opgenomen wegens ernstige ochtendmisselijkheid. De twee deden zich voor als de Britse koningin en prins Charles die informeerden naar de toestand van de hertogin, die toen nog niet had bekendgemaakt dat ze zwanger was. De 46-jarige Jacintha Saldanha nam de telefoon op en verbond de radiopresentatoren nietsvermoedend door met een collega op de afdeling waar Kate verbleef. De verpleegster en moeder van twee kinderen werd drie dagen later teruggevonden nadat ze zichzelf had opgehangen. Door het incident werden de twee DJ's bedolven onder de kritiek. Greig ging niet meer in de ether, terwijl Christian twee maanden later wel opnieuw aan het werk ging. De twee werden niet beschuldigd van doodslag wegens onvoldoende bewijs. De eigenaar van het radiostation Southern Cross Austereo (SCA) droeg een aanzienlijk bedrag bij aan het fonds dat werd opgericht ter ondersteuning van de familie van Saldanha, maar SCA blijft er wel bij dat het uitvoeren en uitzenden van de radiograp 'niet onwettig' was.