Dat zei minister van Migratie Peter Dutton zondag in de Oost-Australische stad Brisbane.

De verwachting is dat indien deze mensen hun verzoek op bescherming niet hard kunnen maken, ze zo snel mogelijk het land moeten verlaten.

Peter Dutton, minister van Migratie

In Australië verblijven momenteel rond de 7.500 bootvluchtelingen, die hun vluchtelingenstatuut nog niet hebben bewezen. Australië kan het zich niet permitteren sociale lasten te betalen voor mensen die geen echte vluchtelingen zijn, aldus de minister.

Een deel van de migranten is al vijf jaar geleden naar Australië gekomen. "De verwachting is dat indien deze mensen hun verzoek op bescherming niet hard kunnen maken, ze zo snel mogelijk het land moeten verlaten", zei Dutton.

De regering wil verhinderen dat vluchtelingenboten opnieuw koers zetten naar Australië. Bootvluchtelingen worden ondergebracht in kampen op eilanden van de Stille Oceaan. Daarvan zitten er 800 op het eiland Manus, dat tot Papoea-Nieuw-Guinea behoort. De lokale overheid wil het kamp echter sluiten, nadat het hooggerechtshof van Papoea-Nieuw-Guinea het als illegaal had bestempeld.

Dat zei minister van Migratie Peter Dutton zondag in de Oost-Australische stad Brisbane.In Australië verblijven momenteel rond de 7.500 bootvluchtelingen, die hun vluchtelingenstatuut nog niet hebben bewezen. Australië kan het zich niet permitteren sociale lasten te betalen voor mensen die geen echte vluchtelingen zijn, aldus de minister.Een deel van de migranten is al vijf jaar geleden naar Australië gekomen. "De verwachting is dat indien deze mensen hun verzoek op bescherming niet hard kunnen maken, ze zo snel mogelijk het land moeten verlaten", zei Dutton.De regering wil verhinderen dat vluchtelingenboten opnieuw koers zetten naar Australië. Bootvluchtelingen worden ondergebracht in kampen op eilanden van de Stille Oceaan. Daarvan zitten er 800 op het eiland Manus, dat tot Papoea-Nieuw-Guinea behoort. De lokale overheid wil het kamp echter sluiten, nadat het hooggerechtshof van Papoea-Nieuw-Guinea het als illegaal had bestempeld.