De Australische regering heeft de export van levend vee naar Indonesië volledig opgeschort tot de dierenmishandeling in de Indonesische slachthuizen stopt. De maatregel volgt op een schokkende televisiereportage van de Australische nationale omroep ABC, waarin te zien was hoe dieren gruwelijk worden mishandeld in de slachthuizen van Indonesië. Bij sommige dieren werden de ogen uitgestoken, andere kregen zweepslagen voordat ze de keel werden overgesneden. In Australië werd met walging en verontwaardiging gereageerd op de televisie-uitzending.

Aanvankelijk schortte de regering in Canberra al de export op van vee naar de 12 slachthuizen die in de reportage aan bod kwamen, maar na onder meer online petities wordt nu dus overgegaan tot een algeheel exportverbod.

Indonesië neemt 60 procent van de Australische vee-export af. (Belga/KVDA)

Opgelet: schokkende beelden

De Australische regering heeft de export van levend vee naar Indonesië volledig opgeschort tot de dierenmishandeling in de Indonesische slachthuizen stopt. De maatregel volgt op een schokkende televisiereportage van de Australische nationale omroep ABC, waarin te zien was hoe dieren gruwelijk worden mishandeld in de slachthuizen van Indonesië. Bij sommige dieren werden de ogen uitgestoken, andere kregen zweepslagen voordat ze de keel werden overgesneden. In Australië werd met walging en verontwaardiging gereageerd op de televisie-uitzending. Aanvankelijk schortte de regering in Canberra al de export op van vee naar de 12 slachthuizen die in de reportage aan bod kwamen, maar na onder meer online petities wordt nu dus overgegaan tot een algeheel exportverbod. Indonesië neemt 60 procent van de Australische vee-export af. (Belga/KVDA) Opgelet: schokkende beelden