In Australië kreeg een Chinese katholieke vrouw, die asiel zocht in het land omwille van religieuze vervolging, 'ongebruikelijk' moeilijke bijbelvragen voorgeschoteld.' Op vragen als 'Wat is de naam van de zus van Mozes', moest ze het antwoord weten. Dat schrijft The Telegraph.

Het federale gerechtshof bekritiseert nu deze handelswijze. 'Dit soort quiz lijkt opzettelijk gemaakt om de vrouw door de mand te laten vallen.' Ook op vragen als 'welke zichtbare signalen toonde de Heilige Geest op Pinksteren?' en 'Wat is de naam van de tuin waarin Jezus werd gearresteerd?', werd de vrouw geacht het antwoord te weten.

Nadat de vrouw niet slaagde voor de test, vonden de verantwoordelijke instanties dat ze 'ongeschikt bevonden was om de status van asielzoeker te mogen ontvangen.' Het gerecht vraagt nu aan het Vluchtelingencommissariaat om de beslissing te herzien.

Foltering

De Chinese overheid folterde de vrouw en ze belandde in de gevangenis omdat ze deel uitmaakt van een ondergrondse katholieke kerk. Haar broer werd in 2011 gedood toen hij probeerde te ontsnappen aan een raid op een kerkdienst. Dit is geen alleenstaand geval, geloofsvervolging komt vaker voor in China.

Vooral in de oostelijke provincie Zhejiang blijft de kerk aanhangers winnen. 'Je moet in Peking op zondag de kathedralen zien. Die zitten stampvol en dat verschillende keren op een dag', stelde Jeroom Heyndrickx, oprichter van het Ferdinand Verbiest Instituut van de KU Leuven, eerder in De Standaard.

Chinese leiders vrezen vooral macht te verliezen ten koste van de leiders van het geloof. 'Want wat als die westerse kerken de Chinezen ook westerse waarden als democratie aan de man zouden brengen?' (AVE)

In Australië kreeg een Chinese katholieke vrouw, die asiel zocht in het land omwille van religieuze vervolging, 'ongebruikelijk' moeilijke bijbelvragen voorgeschoteld.' Op vragen als 'Wat is de naam van de zus van Mozes', moest ze het antwoord weten. Dat schrijft The Telegraph. Het federale gerechtshof bekritiseert nu deze handelswijze. 'Dit soort quiz lijkt opzettelijk gemaakt om de vrouw door de mand te laten vallen.' Ook op vragen als 'welke zichtbare signalen toonde de Heilige Geest op Pinksteren?' en 'Wat is de naam van de tuin waarin Jezus werd gearresteerd?', werd de vrouw geacht het antwoord te weten. Nadat de vrouw niet slaagde voor de test, vonden de verantwoordelijke instanties dat ze 'ongeschikt bevonden was om de status van asielzoeker te mogen ontvangen.' Het gerecht vraagt nu aan het Vluchtelingencommissariaat om de beslissing te herzien. De Chinese overheid folterde de vrouw en ze belandde in de gevangenis omdat ze deel uitmaakt van een ondergrondse katholieke kerk. Haar broer werd in 2011 gedood toen hij probeerde te ontsnappen aan een raid op een kerkdienst. Dit is geen alleenstaand geval, geloofsvervolging komt vaker voor in China. Vooral in de oostelijke provincie Zhejiang blijft de kerk aanhangers winnen. 'Je moet in Peking op zondag de kathedralen zien. Die zitten stampvol en dat verschillende keren op een dag', stelde Jeroom Heyndrickx, oprichter van het Ferdinand Verbiest Instituut van de KU Leuven, eerder in De Standaard. Chinese leiders vrezen vooral macht te verliezen ten koste van de leiders van het geloof. 'Want wat als die westerse kerken de Chinezen ook westerse waarden als democratie aan de man zouden brengen?' (AVE)