Het detentiecentrum op Christmaseiland werd pas in oktober vorig jaar gesloten, toen er nog maar een dertigtal mensen verbleven. Het werd ruim tien jaar geleden opgericht. Volgens Morrison moet het nu weer open door een wet die het parlement onlangs tegen zijn zin goedkeurde.

Daardoor moet Australië zieke asielzoekers versneld uit de detentiecentra op de eilanden Nauru en Manus naar het vasteland halen. Volgens Morrison verzwakt de wet de Australische grenzen. 'Mijn job is nu om te verzekeren dat de boten niet komen', luidde het.

Het detentiecentrum op Christmaseiland werd pas in oktober vorig jaar gesloten, toen er nog maar een dertigtal mensen verbleven. Het werd ruim tien jaar geleden opgericht. Volgens Morrison moet het nu weer open door een wet die het parlement onlangs tegen zijn zin goedkeurde. Daardoor moet Australië zieke asielzoekers versneld uit de detentiecentra op de eilanden Nauru en Manus naar het vasteland halen. Volgens Morrison verzwakt de wet de Australische grenzen. 'Mijn job is nu om te verzekeren dat de boten niet komen', luidde het.