Australië gaat 2 miljoen wilde katten doden

© iStock

Australië heeft aangekondigd twee miljoen wilde katten te zullen doden binnen de komende vijf jaar. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor het uitsterven van 27 zoogdiersoorten.

Australië heeft de oorlog verklaard aan de wilde kat. De regering heeft aangekondigd dat tegen 2020 twee miljoen exemplaren zullen gedood worden om de natuurlijke fauna van het land in stand te houden.

Uitsterven

Milieuminister Greg Hunt legde bij de start van de “Wildlife Summit” in Melbourne uit dat zijn land een strategie heeft uitgewerkt om wilde katten op de eilanden en delen van het vasteland uit te roeien. Daarvoor wordt ongeveer 4,5 miljoen euro uitgetrokken.

Hunt liet weten dat wilde katten verantwoordelijk zijn voor het uitsterven van 27 zoogdiersoorten en dat 120 andere soorten met uitsterven bedreigd zijn. Het gaat onder meer om de buidelmiereneter, de grote kortneusbuideldas en de zuidelijke boeboekuil.

Groter dan huiskat

Katten werden op het Australische continent geïntroduceerd door kolonisten tussen de zeventiende en de negentiende eeuw. Ondertussen zijn er ongeveer 30 miljoen wilde katten in Australië. Sommige worden tot drie keer zo groot als de huiskatten en wegen tot vijftien kilogram. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content