Japan doodt elk jaar honderden walvissen in de Antarctische Oceaan, naar eigen zeggen voor wetenschappelijk doeleinden. Commerciële walvisvangst is al sinds 1986 verboden.

Australië dreigde al maanden om Japan voor het Strafhof te slepen, en zet zijn woorden nu om in daden."Wij willen de jacht op walvissen in naam van de wetenschap een halt toe roepen", zei minister voor Millieubescherming Peter Garret.

De nodige documenten worden begin volgende week overgemaakt aan het Internationaal Strafhof.

Japan betreurt de beslissing. Minister van Visserij Hirotaka Akamatsu benadrukt dat de walvisvangst met wetenschappelijke doeleinden goedgekeurd is door de Internationale Commissie voor Walvisvangst.

Japan doodt elk jaar honderden walvissen in de Antarctische Oceaan, naar eigen zeggen voor wetenschappelijk doeleinden. Commerciële walvisvangst is al sinds 1986 verboden. Australië dreigde al maanden om Japan voor het Strafhof te slepen, en zet zijn woorden nu om in daden."Wij willen de jacht op walvissen in naam van de wetenschap een halt toe roepen", zei minister voor Millieubescherming Peter Garret. De nodige documenten worden begin volgende week overgemaakt aan het Internationaal Strafhof. Japan betreurt de beslissing. Minister van Visserij Hirotaka Akamatsu benadrukt dat de walvisvangst met wetenschappelijke doeleinden goedgekeurd is door de Internationale Commissie voor Walvisvangst.