Aung San Suu Kyi, die tijdens het weekeinde door het militair regime in Myanmar werd vrijgelaten na jarenlang huisarrest, wil een vreedzame revolutie in Birma, zoals het land vroeger heette.

Dat heeft ze maandag aan de BBC gezegd. Ze zei er zeker van te zijn dat Birma uiteindelijk democratie krijgt, maar weet niet hoe lang het zal duren.

De dissidente verklaarde dat ze het militaire bewind niet wil zien vallen. Ze wil wel dat de militairen ervoor zorgen dat de mensen in haar land een beter leven hebben dat is gebaseerd op veiligheid en vrijheid.

Maar ze voegde eraan toe dat ze hoopt op een geweldloos einde van het militair bewind. Ze zal elke gelegenheid te baat nemen om te praten met de generaals die aan de macht zijn. Verschillende veiligheidsmensen waren getuige van het interview, maar kwamen niet tussenbeide.

Aung San Suu Kyi ging maandag voor het eerst na vele jaren aan het werk op het hoofdkantoor van haar partij, de Nationale Liga voor Democratie (NLD). Ze werd zaterdag vrijgelaten nadat ze tijdens de laatste 21 jaar 15 jaar had vastgezeten. Zondag sprak Aung San Suu Kyi duizenden van haar aanhangers toe.

Aung San Suu Kyi, die tijdens het weekeinde door het militair regime in Myanmar werd vrijgelaten na jarenlang huisarrest, wil een vreedzame revolutie in Birma, zoals het land vroeger heette.Dat heeft ze maandag aan de BBC gezegd. Ze zei er zeker van te zijn dat Birma uiteindelijk democratie krijgt, maar weet niet hoe lang het zal duren.De dissidente verklaarde dat ze het militaire bewind niet wil zien vallen. Ze wil wel dat de militairen ervoor zorgen dat de mensen in haar land een beter leven hebben dat is gebaseerd op veiligheid en vrijheid. Maar ze voegde eraan toe dat ze hoopt op een geweldloos einde van het militair bewind. Ze zal elke gelegenheid te baat nemen om te praten met de generaals die aan de macht zijn. Verschillende veiligheidsmensen waren getuige van het interview, maar kwamen niet tussenbeide.Aung San Suu Kyi ging maandag voor het eerst na vele jaren aan het werk op het hoofdkantoor van haar partij, de Nationale Liga voor Democratie (NLD). Ze werd zaterdag vrijgelaten nadat ze tijdens de laatste 21 jaar 15 jaar had vastgezeten. Zondag sprak Aung San Suu Kyi duizenden van haar aanhangers toe.