De juntaleider Min Aung Hlaing zei vorige week dat Suu Kyi veilig en gezond is. Ze zit in huisarrest en verscheen tot maandag alleen via videoverbinding in de rechtbank. Ze wordt door de militaire junta onder meer verdacht van het overtreden van de coronaregels tijdens de verkiezingscampagne en haar partij wordt verdacht van fraude bij de verkiezingen.

Suu Kyi en haar partij Nationale Liga voor Democratie (NLD) wonnen de verkiezingen met overmacht in november 2020. De partij van het leger verloor veel zetels, waarna de legerleiding al snel met beschuldigingen van fraude kwam. Dat is echter nooit bewezen.

Sinds de coup is het onrustig in Myanmar. Honderdduizenden mensen zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de machtsovername. Die protesten worden hardhandig neergeslagen en daarbij zijn ruim 810 mensen gedood. Sinds kort vechten bewapende groepen tegen het leger. Zondag kwamen bij meerdere aanvallen tientallen soldaten om het leven.

De juntaleider Min Aung Hlaing zei vorige week dat Suu Kyi veilig en gezond is. Ze zit in huisarrest en verscheen tot maandag alleen via videoverbinding in de rechtbank. Ze wordt door de militaire junta onder meer verdacht van het overtreden van de coronaregels tijdens de verkiezingscampagne en haar partij wordt verdacht van fraude bij de verkiezingen. Suu Kyi en haar partij Nationale Liga voor Democratie (NLD) wonnen de verkiezingen met overmacht in november 2020. De partij van het leger verloor veel zetels, waarna de legerleiding al snel met beschuldigingen van fraude kwam. Dat is echter nooit bewezen. Sinds de coup is het onrustig in Myanmar. Honderdduizenden mensen zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de machtsovername. Die protesten worden hardhandig neergeslagen en daarbij zijn ruim 810 mensen gedood. Sinds kort vechten bewapende groepen tegen het leger. Zondag kwamen bij meerdere aanvallen tientallen soldaten om het leven.