Audio: agent lacht om zijn adrenalinerush nadat hij man in rug schoot

© BELGA

Er is een geluidsfragment opgedoken van een conversatie tussen de politieagent Michael Slager die in de VS de ongewapende Walter Scott in de rug doodschoot, en een collega, net na de feiten. Daarop is te horen hoe Slager lacht om zijn adrenalinerush.

Het geluidsfragment is gepubliceerd door The Guardian en dateert volgens de krant van enkele momenten na de schietpartij met dodelijke afloop. Op 5 april vuurde de blanke politieman Michael Slager (33) verschillende kogels af naar de vluchtende Afro-Amerikaan Walter Scott (50), die overleed. Het incident in North Charleston, in de staat South Carolina, zorgde in de VS voor een nieuwe opstoot van verontwaardiging over buitensporig geweld van (blanke) agenten tegen (zwarte) burgers.

Terwijl hij kort na het incident weer in zijn patrouillewagen zit, praat Slager met een collega van de politie in North Charleston, aldus The Guardian. Die adviseert hem om naar huis te gaan. ‘Als je thuis bent, is het waarschijnlijk een goed idee om je gedachten neer te schrijven. Weet je, nadat de adrenaline gestopt is met pompen.’ Waarop Slager antwoordt dat ‘die aan het pompen is’ en begint te lachen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Video’s

Het fragment geeft meer inzicht in de momenten die zich voor en na de dodelijke schietpartij afspeelden en hoe de agent met het incident omging.

Eerder lekten al videobeelden uit waarop te zien is hoe Slager de kogels afvuurt naar Scott en dashcambeelden uit de politiewagen, nadat die de wagen van Scott tegenhield omwille van een defect remlicht. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content