Donderdag alleen al kwamen naar verluidt opnieuw 4.000 migranten via de Griekse eilanden in de Atheense haven Piräeus aan. Daarbij komen ook nog eens de 1.800 migranten, die aan de Macedonische grens werden afgewezen en woensdag terug naar Athene gebracht werden.

"De toestanden van 2012 en 2013 mogen zich niet herhalen. Ik zal niet toestaan dat de mensen hier zonder voorzieningen of onderdak door de stad ronddwalen", zo werd de Atheense burgemeester Giorgios Kaminis door de Griekse krant Kathimerini geciteerd.

De burgemeesters van de vijf voornamelijk betrokken stadsdelen maken zich in een schrijven aan de voor migratie bevoegde viceminister Ioannis Mouzalas eveneens zorgen. "We kunnen niet alle economische vluchtelingen opnemen, die door andere Europese landen worden geweigerd", schrijven ze.

Voormalige luchthaven als opvangkamp

De burgemeesters reageren daarmee ook op plannen om de voormalige luchthaven Ellinikon in het zuiden van de stad als opvangkamp te gebruiken. In de voormalige Olympische taekwondo-hal werden tijdelijke extra opvangplaatsen voorzien. Daar verblijven momenteel de zowat 1.800 migranten, die enkele dagen geleden van de Grieks-Macedonische grens naar de hoofdstad werden overgebracht.

Maar op 17 december is er in de hal een sportwedstrijd gepland. "Ik weet niet wat ik dan met de migranten moet doen", gaf Ioannis Mouzalas donderdag op de Griekse televisiezender ERT toe. Veel migranten zijn echter alweer vertrokken. De tv-zender Skai meldde woensdag al dat veel van de mensen die van de Macedonische grens naar Athene werden gebracht, het taekwondo-stadion onmiddellijk weer hadden verlaten. Ze vertelden aan journalisten dat ze nu in Noord-Europa proberen te geraken via een andere plaats aan de grens met Macedonië. (Belga/NSK)

Donderdag alleen al kwamen naar verluidt opnieuw 4.000 migranten via de Griekse eilanden in de Atheense haven Piräeus aan. Daarbij komen ook nog eens de 1.800 migranten, die aan de Macedonische grens werden afgewezen en woensdag terug naar Athene gebracht werden. "De toestanden van 2012 en 2013 mogen zich niet herhalen. Ik zal niet toestaan dat de mensen hier zonder voorzieningen of onderdak door de stad ronddwalen", zo werd de Atheense burgemeester Giorgios Kaminis door de Griekse krant Kathimerini geciteerd.De burgemeesters van de vijf voornamelijk betrokken stadsdelen maken zich in een schrijven aan de voor migratie bevoegde viceminister Ioannis Mouzalas eveneens zorgen. "We kunnen niet alle economische vluchtelingen opnemen, die door andere Europese landen worden geweigerd", schrijven ze.Voormalige luchthaven als opvangkampDe burgemeesters reageren daarmee ook op plannen om de voormalige luchthaven Ellinikon in het zuiden van de stad als opvangkamp te gebruiken. In de voormalige Olympische taekwondo-hal werden tijdelijke extra opvangplaatsen voorzien. Daar verblijven momenteel de zowat 1.800 migranten, die enkele dagen geleden van de Grieks-Macedonische grens naar de hoofdstad werden overgebracht.Maar op 17 december is er in de hal een sportwedstrijd gepland. "Ik weet niet wat ik dan met de migranten moet doen", gaf Ioannis Mouzalas donderdag op de Griekse televisiezender ERT toe. Veel migranten zijn echter alweer vertrokken. De tv-zender Skai meldde woensdag al dat veel van de mensen die van de Macedonische grens naar Athene werden gebracht, het taekwondo-stadion onmiddellijk weer hadden verlaten. Ze vertelden aan journalisten dat ze nu in Noord-Europa proberen te geraken via een andere plaats aan de grens met Macedonië. (Belga/NSK)