Athene verzet zich tegen 15 procent minder gasverbruik

© Belga image

Griekenland heeft zich donderdag tegen het voorstel van de Europese Commissie uitgesproken om het aardgasverbruik in de Europese Unie met 15 procent te verlagen als antwoord op de verlaging van de Russische gasleveringen.

‘De regering keurt het voorstel van de Europese Commissie om het aardgasverbruik met 15 procent te verlagen, uit principe niet goed’, zei de woordvoerder van de Griekse regering, Yannis Economou, op een persconferentie. De Griekse minister van Energie, Kostas Skrekas, zei aan een lokale radio dat Griekenland zich hiermee bij een groep van landen aansluit die tegen het voorstel van de Commissie zijn. Hij vermeldde daarbij Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Malta en Cyprus.  

De minister legde uit dat ongeveer 70 procent van het gas dat Griekenland invoert, voor de productie van elektriciteit dient en dat een verlaging met 15 procent hoogstwaarschijnlijk tot verstoringen zou leiden in de stroomvoorziening van gezinnen en bedrijven. ‘We keuren niet alleen het verplichte karakter van de maatregel af maar ook het niveau van de inperking dat Brussel bepleit’, aldus Skrekas.

Partner Content