Het Brits gerecht zal op 7 en 8 februari de Zweedse vraag om uitlevering van WikiLeaks-oprichter Julian Assange onderzoeken.

Assange werd in december in Londen opgepakt op basis van een Europees aanhoudingsbevel dat door Zweden werd uitgevaardigd. Dat land zoekt hem wegens de beschuldigingen van twee vrouwen aan het adres van Assange, die hen zou verkracht hebben.

Assange werd op 16 december onder borgtocht vrijgelaten door een Londense rechtbank, maar moest zich dinsdag weer aanbieden. Tijdens een korte zitting besliste de Belmarsh Magistrates Court om de zaak uit te stellen tot 7 en 8 februari.

De advocaat van Assange verklaarde achteraf dat zijn cliënt bereid is zijn uitlevering aan Zweden aan te vechten tijdens die tweedaags hoorzitting.

Assange verblijft momenteel op het landgoed van een vriend op het platteland. Het vast adres is één van de voorwaarden voor zijn vrijlating op borgtocht. Om hem toe te laten gemakkelijker de rechtbank te bereiken, heefy hij de toestemming gekregen om op 6 en 7 febrauri in de Frontline Club in Paddington te verblijven.

Het Brits gerecht zal op 7 en 8 februari de Zweedse vraag om uitlevering van WikiLeaks-oprichter Julian Assange onderzoeken.Assange werd in december in Londen opgepakt op basis van een Europees aanhoudingsbevel dat door Zweden werd uitgevaardigd. Dat land zoekt hem wegens de beschuldigingen van twee vrouwen aan het adres van Assange, die hen zou verkracht hebben.Assange werd op 16 december onder borgtocht vrijgelaten door een Londense rechtbank, maar moest zich dinsdag weer aanbieden. Tijdens een korte zitting besliste de Belmarsh Magistrates Court om de zaak uit te stellen tot 7 en 8 februari.De advocaat van Assange verklaarde achteraf dat zijn cliënt bereid is zijn uitlevering aan Zweden aan te vechten tijdens die tweedaags hoorzitting.Assange verblijft momenteel op het landgoed van een vriend op het platteland. Het vast adres is één van de voorwaarden voor zijn vrijlating op borgtocht. Om hem toe te laten gemakkelijker de rechtbank te bereiken, heefy hij de toestemming gekregen om op 6 en 7 febrauri in de Frontline Club in Paddington te verblijven.