Assad: ‘Zijn jullie bezorgd om de vluchtelingen? Stop dan met terroristen te steunen’ (video)

Bashar al-Assad © RT

De Syrische president Bashar al-Assad heeft nog eens van zich laten horen. In een interview met verschillende Russische media sprak hij onder andere over de oorlog in zijn land en de vluchtelingencrisis.

Europa doet volgens de Syrische president niets aan de oorzaak van de vluchtelingencrisis. ‘Het gaat er niet om dat Europa hen niet aanvaardt of omarmt, het gaat erom dat de oorzaak niet wordt aangepakt. Als de vluchtelingen je zorgen baren, stop dan met terroristen te steunen,’ zei Bashar al-Assad volgens RT, een van de Russische media die hem konden interviewen. ‘Zo zien wij de crisis, dat is de kern van het probleem van de vluchtelingen’.

‘Als je aan een Syriër vandaag vraagt wat hij of zij wil, dan zou het eerste antwoord zijn: zekerheid en veiligheid voor elke persoon en elke familie,’ aldus Assad.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Niet aftreden

Hij roept op om de dialoog in Syrië verder te zetten om te proberen een consensus te bereiken in het conflict. ‘Maar dat kan niet tenzij we het terrorisme verslaan. Ik maak van deze gelegenheid gebruik om alle machten op te roepen om zich te verenigen tegen terrorisme, omdat dat de manier is om de politieke objectieven te bereiken die wij als Syriërs willen via dialoog en politieke actie.’

Assad maakte duidelijk dat hij niet van plan is op te stappen omdat het Westen dat eist. ‘De president komt aan de macht door verkiezingen en als hij vertrekt, dan is het omdat het volk dat eist, niet omdat de Verenigde Staten of de VN-Veiligheidsraad dat wil.’

Russische steun

De Russische president Vladimir Poetin beloofde dinsdag Assad militair-technische te blijven steunen. Hij riep daarbij op tot een gezamenlijke strijd tegen het terrorisme in Syrië.

De militaire steun van Moskou aan Damascus zorgt voor spanningen met de Verenigde Staten. Volgens Washington is steun aan Assad bovendien contraproductief en zou dat enkel leiden tot een verdere destabilisering in het door een burgeroorlog verscheurde Syrië. (KVDA)

Bekijk het volledige interview met Assad

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content