"Tot nu zeggen ze dat de wapens binnen een week moeten zwijgen. Maar wie is in staat om alle voorwaarden in een week te vervullen? Niemand", citeert het staatsagentschap Sana de president. "Als een terroristische organisatie weigert om de wapens neer te leggen, wie zal hen dan ter verantwoording roepen? In de praktijk is een staakt-het-vuren moeilijk".

Volgens Bashar al-Assad is een wapenstilstand ook enkel aanvaardbaar als er een doelstelling achter zit, "om de gewapende groepen opnieuw aan politiek te laten doen."

Het leger van Assad is aan een offensief bezig in het noorden van het land, waarbij het met behulp van Russische bombardementen terrein kan heroveren op de rebellen.

(Belga/RR)

"Tot nu zeggen ze dat de wapens binnen een week moeten zwijgen. Maar wie is in staat om alle voorwaarden in een week te vervullen? Niemand", citeert het staatsagentschap Sana de president. "Als een terroristische organisatie weigert om de wapens neer te leggen, wie zal hen dan ter verantwoording roepen? In de praktijk is een staakt-het-vuren moeilijk". Volgens Bashar al-Assad is een wapenstilstand ook enkel aanvaardbaar als er een doelstelling achter zit, "om de gewapende groepen opnieuw aan politiek te laten doen." Het leger van Assad is aan een offensief bezig in het noorden van het land, waarbij het met behulp van Russische bombardementen terrein kan heroveren op de rebellen. (Belga/RR)