Het amnestieaanbod komt er naar verluidt op voorstel van de Russische regering. 'Gewapende voortvluchtigen die zich verstoppen voor het gerecht zullen niet aansprakelijk worden gesteld op voorwaarde dat ze zich overgeven en hun wapens inleveren aan de gerechtelijke autoriteiten of de politie binnen de drie maanden vanaf de publicatiedatum van dit decreet', luidt het in een mededeling van de staatsmedia volgens nieuwssite Sputnik.

'Humanitaire operatie'

De aankondiging komt er op het moment dat Rusland en Syrië een grootscheepse humanitaire operatie opstarten voor de fel belegerde stad Aleppo. Burgers zullen Aleppo via drie corridors kunnen verlaten terwijl 'militanten' één corridor kunnen gebruiken om de wapens neer te leggen, zo kondigde de Russische minister van Defensie Sergej Shoigu aan volgens de Russische persbureaus.

Shoigu spreekt van een 'grootschalige humanitaire operatie'. Nabij de corridors zullen er mobiele centra komen om de bevolking voedsel en medische hulp te bezorgen, zei de bewindsman. Hij roept de internationale organisaties op zich bij de operatie aan te sluiten.

250.000 mensen

Met Russische steun hebben Syrische regeringstroepen in de voorbije weken Aleppo helemaal omsingeld, waardoor gebieden die door de rebellen worden gecontroleerd helemaal zijn afgesloten. Er zitten naar schatting 250.000 mensen vast in de Noord-Syrische stad. (Belga/Reuters/KVDA)

Het amnestieaanbod komt er naar verluidt op voorstel van de Russische regering. 'Gewapende voortvluchtigen die zich verstoppen voor het gerecht zullen niet aansprakelijk worden gesteld op voorwaarde dat ze zich overgeven en hun wapens inleveren aan de gerechtelijke autoriteiten of de politie binnen de drie maanden vanaf de publicatiedatum van dit decreet', luidt het in een mededeling van de staatsmedia volgens nieuwssite Sputnik.De aankondiging komt er op het moment dat Rusland en Syrië een grootscheepse humanitaire operatie opstarten voor de fel belegerde stad Aleppo. Burgers zullen Aleppo via drie corridors kunnen verlaten terwijl 'militanten' één corridor kunnen gebruiken om de wapens neer te leggen, zo kondigde de Russische minister van Defensie Sergej Shoigu aan volgens de Russische persbureaus. Shoigu spreekt van een 'grootschalige humanitaire operatie'. Nabij de corridors zullen er mobiele centra komen om de bevolking voedsel en medische hulp te bezorgen, zei de bewindsman. Hij roept de internationale organisaties op zich bij de operatie aan te sluiten.Met Russische steun hebben Syrische regeringstroepen in de voorbije weken Aleppo helemaal omsingeld, waardoor gebieden die door de rebellen worden gecontroleerd helemaal zijn afgesloten. Er zitten naar schatting 250.000 mensen vast in de Noord-Syrische stad. (Belga/Reuters/KVDA)