Asiana Airlines overweegt juridische stappen wegens ‘Ho Lee Fuk’

Asiana Airlines overweegt juridische stappen tegen een tv-station uit San Francisco, dat per ongeluk valse namen bekendmaakte van de piloten aan boord van het toestel dat vorige crashte nabij de stad.

De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana Airlines overweegt juridische stappen tegen een tv-station uit San Francisco, dat per ongeluk valse namen bekendmaakte van de piloten aan boord van het toestel dat vorige crashte nabij de Amerikaanse stad.
Asiana Airlines vindt dat KTVU-TV de reputatie van de maatschappij beschadigd heeft, zo melden internationale media. Over welke maatregelen het gaat, is niet bekendgemaakt.

‘Ho Lee Fuk’
KTVU meldde vrijdag dat de namen van de vier piloten aan boord van de Boeing bekend waren en las de namen voor in zijn journaal: ‘Sum Ting Wong’, ‘Wi Tu Lo’, ‘Ho Lee Fuk’ en ‘Bang Ding Ow’. Zelfs tijdens het voorlezen had het nieuwsanker niet door dat het ging om een misplaatste grap – de namen klinken als ‘Something Wrong’, ‘Way Too Low’ en ‘Holy Fuck’.KTVU heeft zich intussen wel verontschuldigd, maar daar neemt Asiana Airlines kennelijk geen vrede mee.

Volgens de National Transportation Safety Board (NTSB), de Amerikaanse organisatie die zich bezighoudt met het onderzoeken van grote rampen en ongevallen, heeft een stagiaire per vergissing de onzinnamen van de piloten bevestigd.

Drie doden
Bij de vliegtuigcrash in San Francisco op 6 juli vielen drie doden en tientallen gewonden. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content