De erkenning opent de weg naar de heiligverklaring van de voormalige Poolse paus. Volgens het jongste nummer van het tijdschrift Credere kan Johannes Paulus II al in de herfst heilig verklaard worden. Het tijdschrift zet de datum van 20 oktober voorop. Heiligverklaringen vonden de jongste jaren steeds in oktober plaats.

Bijzonderheden over de "wetenschappelijk onverklaarbare genezing" geeft het tijdschrift echter niet.

Paus Johannes Paulus II werd op 1 mei 2011 door paus Benedictus XVI zalig verklaard. De zaligverklaring gebeurde op basis van de eveneens onverklaarbare genezing van een Franse kloosterzuster van de ziekte van Parkinson. Het was de eerste keer dat iemand zo snel na zijn dood zalig werd verklaard.

De bevindingen van de artsen over het tweede wonder gaan nu voor verder onderzoek naar de theologische commissie van de Congregatie voor de heiligverklaringen. De resultaten worden uiteindelijk aan de paus voorgelegd.

Johannes Paulus II bestuurde de rooms-katholieke Kerk van oktober 1978 tot april 2005. (Belga/TE)

De erkenning opent de weg naar de heiligverklaring van de voormalige Poolse paus. Volgens het jongste nummer van het tijdschrift Credere kan Johannes Paulus II al in de herfst heilig verklaard worden. Het tijdschrift zet de datum van 20 oktober voorop. Heiligverklaringen vonden de jongste jaren steeds in oktober plaats. Bijzonderheden over de "wetenschappelijk onverklaarbare genezing" geeft het tijdschrift echter niet. Paus Johannes Paulus II werd op 1 mei 2011 door paus Benedictus XVI zalig verklaard. De zaligverklaring gebeurde op basis van de eveneens onverklaarbare genezing van een Franse kloosterzuster van de ziekte van Parkinson. Het was de eerste keer dat iemand zo snel na zijn dood zalig werd verklaard. De bevindingen van de artsen over het tweede wonder gaan nu voor verder onderzoek naar de theologische commissie van de Congregatie voor de heiligverklaringen. De resultaten worden uiteindelijk aan de paus voorgelegd. Johannes Paulus II bestuurde de rooms-katholieke Kerk van oktober 1978 tot april 2005. (Belga/TE)