Arts over autoritje Trump: ‘Dit is waanzin’

Donald Trump © reuters

Een arts van het Walter Reed-ziekenhuis, waar de Amerikaanse president Donald Trump is opgenomen na zijn coronabesmetting, heeft het bezoekje met de wagen dat de president aan zijn aanhangers bracht een ‘politiek theater’ genoemd dat anderen in levensgevaar brengt

‘Het gebrek aan verantwoordelijkheidszin is verbazingwekkend’, schreef dokter James P. Phillips op Twitter.

https://twitter.com/DrPhillipsMD/status/1312867868028141568Dr. James P. Phillips, MDhttps://twitter.com/DrPhillipsMD

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Trump stapte zondag in een zwarte SUV om zich in konvooi langs zijn supporters, buiten aan het Walter Reed-ziekenhuis, te laten voeren. Hij zwaaide naar hen en keerde daarna weer terug naar het ziekenhuis. Op beelden is te zien dat de president een mondkapje droeg en in de wagen werd vergezeld door minstens twee andere personen. ‘Iedere persoon die in het voertuig zat tijdens dit totaal onnodige ritje van de president moet nu veertien dagen in quarantaine. Ze kunnen ziek worden, ze kunnen sterven. Voor een politiek theater. Ze hebben het bevel gekregen van Trump om hun leven voor een theater te riskeren. Dat is waanzin’, schreef de arts op Twitter.

Hij gaf ook aan dat een hermetisch afgesloten wagen een zeer slechte omgeving is voor mogelijke besmettingen. In de krant New York Times vroeg Phillips zich zondagavond af of Trump zijn artsen bevelen geeft. ‘Waar eindigt de relatie tussen arts en patiënt en waar begint die tussen de opperbevelhebber en ondergeschikte? Hebben deze artsen het bevel gekregen om dit mogelijk te maken?’, zei hij. Volgens Phillips gaat het autoritje in tegen alle voorschriften van het ziekenhuis.

https://twitter.com/DrPhillipsMD/status/1312869454385229827Dr. James P. Phillips, MDhttps://twitter.com/DrPhillipsMD

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Partner Content