Arrestatie Abdeslam: Frankrijk verstrengt controles aan zijn grenzen

© AFP

Frankrijk heeft bijkomende manschappen gestuurd om de controles aan zijn grenzen te ‘optimaliseren’. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld. Het dreigingsniveau is ‘extreem verhoogd’ daags na de arrestatie van een sleutelfiguur van de aanslagen van Parijs.

Sinds de herinvoering van de grenscontroles op 13 november, de avond van de moordende aanslagen met 130 doden in Parijs, werden bijna 5.000 politieagenten ontplooid aan de grenzen, zei minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve op de commerciële tv-zender TF1. Die maatregel heeft toegelaten ongeveer 6 miljoen mensen te controleren en rond de 10.000 personen belet het grondgebied te betreden, voegde hij eraan toe.

‘Vanavond heb ik nog eens bijkomende manschappen gestuurd om die controle te optimaliseren, rekening houdend met de informatie die we met Interpol hebben gewisseld’, zei hij nog.

Na de arrestatie van Salah Abdeslam vrijdag in Brussel had Interpol de 190 lidstaten geadviseerd tot verhoogde waakzaamheid aan de grenzen omdat medeplichtigen zouden kunnen proberen te vluchten. ‘Er moet nog veel gedaan worden en het dreigingsniveau door het netwerk dat we proberen te ontmantelen, blijft extreem hoog’, verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content