Daniel Scioli, kandidaat van links, feliciteerde zijn tegenstander Mauricio Macri, 56.

"De bevolking heeft voor een nieuwe president gekozen: Mauricio Macri", zei hij in een toesrpaak.

Scioli was bij het begin van de presidentscampagne de favoriet. Maar in de eerste ronde deed Macri het beter dan verwacht, en in de tweede ronde bleek dat de Argentijnen, na 12 jaar onder Cristina Kirchner en haar echtgenoot, in meerderheid zin hadden in een ander beleid.

Macri, een telg uit een rijke familie, stond in zijn campagne voor meer vrije markt en minder overheidsbemoeienis. Hij noemde zijn verkiezing het begin van een nieuw tijdperk.

Macri werd bekend als voorzitter van voetbalclub Boca Juniors. Hij was ook burgemeester van Buenos Aires.

(RR)

Daniel Scioli, kandidaat van links, feliciteerde zijn tegenstander Mauricio Macri, 56. "De bevolking heeft voor een nieuwe president gekozen: Mauricio Macri", zei hij in een toesrpaak.Scioli was bij het begin van de presidentscampagne de favoriet. Maar in de eerste ronde deed Macri het beter dan verwacht, en in de tweede ronde bleek dat de Argentijnen, na 12 jaar onder Cristina Kirchner en haar echtgenoot, in meerderheid zin hadden in een ander beleid. Macri, een telg uit een rijke familie, stond in zijn campagne voor meer vrije markt en minder overheidsbemoeienis. Hij noemde zijn verkiezing het begin van een nieuw tijdperk.Macri werd bekend als voorzitter van voetbalclub Boca Juniors. Hij was ook burgemeester van Buenos Aires.(RR)