"Ik heb om zijn bemiddeling gevraagd om tot een dialoog tussen beide partijen te komen", zei Kirchner tegenover de pers na een gesprek en lunch met Jorge Mario Bergoglio, met wie ze het regelmatig aan de stok had in zijn functie van aartsbisschop van Buenos Aires.

Zij herinnerde eraan dat de Poolse paus Johannes-Paulus II al tussen haar land en Chili heeft bemiddeld in een ander territoriaal conflict.

Buenos Aires en Londen betwisten elkaar de eilandengroep die zij respectievelijk Malvinas en Falklands noemen. Zij voerden er ook al oorlog om.

Ondanks de vroegere animositeit tussen Kirchner en Bertoglio, verliep de ontmoeting blijkbaar gemoedelijker. Zo heeft zij naar eigen zeggen de paus gevraagd of zij hem mocht aanraken, waarop hij met een kus uitpakte. "Ik ben nooit door een paus gekust", vertelde de zestigjarige bewindsvrouwe de journalisten. (Belga/TE)

"Ik heb om zijn bemiddeling gevraagd om tot een dialoog tussen beide partijen te komen", zei Kirchner tegenover de pers na een gesprek en lunch met Jorge Mario Bergoglio, met wie ze het regelmatig aan de stok had in zijn functie van aartsbisschop van Buenos Aires. Zij herinnerde eraan dat de Poolse paus Johannes-Paulus II al tussen haar land en Chili heeft bemiddeld in een ander territoriaal conflict. Buenos Aires en Londen betwisten elkaar de eilandengroep die zij respectievelijk Malvinas en Falklands noemen. Zij voerden er ook al oorlog om. Ondanks de vroegere animositeit tussen Kirchner en Bertoglio, verliep de ontmoeting blijkbaar gemoedelijker. Zo heeft zij naar eigen zeggen de paus gevraagd of zij hem mocht aanraken, waarop hij met een kus uitpakte. "Ik ben nooit door een paus gekust", vertelde de zestigjarige bewindsvrouwe de journalisten. (Belga/TE)