De betoging kwam er op initiatief van de vakbonden en linkse partijen. Ze vrezen dat het IMF te strenge tegenprestaties zal eisen voor de leningen.

'We wijzen akkoorden afgesloten tussen de regering en het IMF en afhankelijkheid van de grote economische machten af', luidt het in een mededeling van de organistoren, die werd voorgelezen tijdens de betoging. Argentinië zal ten prooi vallen aan 'het neoliberale kolonialisme, dat niets anders dan miserie met zich meebrengt'.

Argentinië heeft dringend geld nodig om de waarde van de Argentijnse peso te stutten. Die munt kelderde in de afgelopen vijf maanden met een vijfde. Hierdoor zag de centrale bank van het Zuid-Amerikaanse land zich gedwongen de rente in korte tijd te verhogen tot 40 procent, een van de hoogste rentetarieven ter wereld.

Officeel is niet bekendgemaakt hoeveel geld Argentinië vraagt aan het IMF, maar het zou gaan om een injectie van 30 miljard dollar.

De betoging kwam er op initiatief van de vakbonden en linkse partijen. Ze vrezen dat het IMF te strenge tegenprestaties zal eisen voor de leningen.'We wijzen akkoorden afgesloten tussen de regering en het IMF en afhankelijkheid van de grote economische machten af', luidt het in een mededeling van de organistoren, die werd voorgelezen tijdens de betoging. Argentinië zal ten prooi vallen aan 'het neoliberale kolonialisme, dat niets anders dan miserie met zich meebrengt'. Argentinië heeft dringend geld nodig om de waarde van de Argentijnse peso te stutten. Die munt kelderde in de afgelopen vijf maanden met een vijfde. Hierdoor zag de centrale bank van het Zuid-Amerikaanse land zich gedwongen de rente in korte tijd te verhogen tot 40 procent, een van de hoogste rentetarieven ter wereld. Officeel is niet bekendgemaakt hoeveel geld Argentinië vraagt aan het IMF, maar het zou gaan om een injectie van 30 miljard dollar.