Toen Donald Trump president was van de VS onderhandelde hij met Kim over ontmanteling van Noord-Korea's nucleaire wapens, maar die gesprekken liepen in 2019 stuk. Kim heeft sindsdien weinig interesse getoond in het hervatten van de onderhandelingen. Zo testte Noord-Korea nieuwe langeafstandsraketten die met een kernkop kunnen worden uitgerust en die de Amerikaanse bondgenoten Zuid-Korea en (grote delen van) Japan kunnen bereiken.

De Amerikaanse regering voert de laatste tijd de druk op Noord-Korea op, onder meer door sancties op te leggen aan Noord-Koreaanse personen en organisaties vanwege betrokkenheid bij mensenrechtenschendingen.

Toen Donald Trump president was van de VS onderhandelde hij met Kim over ontmanteling van Noord-Korea's nucleaire wapens, maar die gesprekken liepen in 2019 stuk. Kim heeft sindsdien weinig interesse getoond in het hervatten van de onderhandelingen. Zo testte Noord-Korea nieuwe langeafstandsraketten die met een kernkop kunnen worden uitgerust en die de Amerikaanse bondgenoten Zuid-Korea en (grote delen van) Japan kunnen bereiken. De Amerikaanse regering voert de laatste tijd de druk op Noord-Korea op, onder meer door sancties op te leggen aan Noord-Koreaanse personen en organisaties vanwege betrokkenheid bij mensenrechtenschendingen.