Voor de Arabische Liga is de nationale coalitie die zondag gestalte kreeg in Doha "de legitieme vertegenwoordiger en belangrijkste gesprekspartner van de Arabische Liga", zo luidt het in een korte verklaring.

Ook de Benelux toont zich tevreden met de uitkomst. De ministers van Buitenlandse Zaken noemen het akkoord "een mijlpaal in de vorming van een inclusieve en representatieve oppositie". Ze hebben naar eigen zeggen "vertrouwen in het leiderschap van Moaz al-Khabit om de oppositie samen te brengen op een pad naar een vredig en democratisch Syrië, voor alle Syriërs".

De Benelux-ministers benadrukken tot slot het belang van de participatie van vrouwen in de Syrische oppositie en juichen de aanstelling van Souheir al-Atassi tot vicevoorzitter dan ook toe. Tegelijk dringen ze aan op een ongehinderde toegang van de bevolking tot medische voorzieningen en de toepassing van het internationaal humanitair recht in het algemeen. (Belga/TE)

Voor de Arabische Liga is de nationale coalitie die zondag gestalte kreeg in Doha "de legitieme vertegenwoordiger en belangrijkste gesprekspartner van de Arabische Liga", zo luidt het in een korte verklaring. Ook de Benelux toont zich tevreden met de uitkomst. De ministers van Buitenlandse Zaken noemen het akkoord "een mijlpaal in de vorming van een inclusieve en representatieve oppositie". Ze hebben naar eigen zeggen "vertrouwen in het leiderschap van Moaz al-Khabit om de oppositie samen te brengen op een pad naar een vredig en democratisch Syrië, voor alle Syriërs". De Benelux-ministers benadrukken tot slot het belang van de participatie van vrouwen in de Syrische oppositie en juichen de aanstelling van Souheir al-Atassi tot vicevoorzitter dan ook toe. Tegelijk dringen ze aan op een ongehinderde toegang van de bevolking tot medische voorzieningen en de toepassing van het internationaal humanitair recht in het algemeen. (Belga/TE)